Weather Icon
Video , Πολιτισμός 16 Ιουλίου 2021

Τα “Λεφτοκάρυα” ζωντανεύουν λαϊκούς ήρωες με την παράδοση του Πόντου

Τα “Λεφτοκάρυα” ζωντανεύουν λαϊκούς ήρωες με την παράδοση του Πόντου

Λίγα λόγια

Έρχεται η στιγμή που η νύφη αφήνει το πατρικό της, ο νέος αφήνει την καλή του, η μάνα χάνει το παιδί της, η κοπέλα χάνει το αγόρι της, η γυναίκα αποχαιρετά τον άντρα της. Πώς περνάει ο καιρός σε αυτές τις ‘στάσεις’• το γάμο, τον πόλεμο, το θάνατο, τον χωρισμό, την ξενιτιά; Η επανένωση έρχεται πάντα;

Μέσα από την παράδοση του Πόντου ζωντανεύουμε τους λαϊκούς ήρωες, δημιουργούμε όμως και καινούργιους, ανακαλύπτουμε τι σήμαινε η απόσταση τότε, αλλά και τι σημαίνει σήμερα. Παλιοί σκοποί και νέες προσωπικές δημιουργίες φτιάχνουν μια παράσταση όπου ο χρόνος είναι πολύ ελαστικός και εξυπηρετεί την παρουσία της δημοτικής μουσικής στο σήμερα.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Ακριβώς πριν την έναρξη της συναυλίας, στα πλαίσια της δράσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Λίλα Μπρουκάκη από τον σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”, θα αφηγηθεί την ιστορία με τίτλο “Η φωτογραφία”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Είναι μια δράση που επιμελείται ο φορέας Postcards from Home σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο” και τον σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12.08.2021

ΩΡΑ

21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Μπακαλάκια
ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Νατάσα Τσακηρίδου
Φωνή

Γιάννης Τσανασίδης
Ποντιακή λύρα

Ιάκωβος Μωυσιάδης
Πολίτικο λαούτο & Ταμπουράς

Onur Şentürk (Guest)
Σάζι & Τουλούμι

James Wylie
Ιρανική κεμεντζέ & Σαξόφωνο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube