Weather Icon

Τα ενεργούμενα του Ερντογάν συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον του κουρδικού κόμματος HDP

Τα ενεργούμενα του Ερντογάν συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον του κουρδικού κόμματος HDP

Οι παρακρατικοί του Ερντογάν επί τω έργω

Νέα επίθεση ενόπλου εναντίον εγκαταστάσεων του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας του Λαού (HDP) της Τουρκίας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Ένας ένοπλος άνδρας, εισέβαλε στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στην πόλη της Μαρμαρίδας, του νομού Μούγλων.

Ο 28χρονος A.T.D. συνελήφθη, αφού πρώτα είχε σπάσει την εξωτερική τζαμαρία των γραφείων και προκαλέσει ζημιές στο εσωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, του ασκήθηκε δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας, ενώ ο 28χρονος είχε συλληφθεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο και το 2018.

Η τουρκική κυβέρνηση αυξάνει την πίεση στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP ώστε να απαγορευθεί. O Ερντογάν θέλει να βυθίσει τη χώρα στο χάος και στη συνέχεια να προβληθεί ως σωτήρας.

Η τραγωδία που συνέβη πριν από έναν μήνα στο γραφείο του κουρδικού κόμματος HDP στη Σμύρνη συγκλόνισε πολλούς Τούρκους: ένας 27χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής εισέβαλε σε κτίριο, οπλισμένος με καλάσνικοφ και άνοιξε πυρ. Σκότωσε μια 38χρονη υπάλληλο, η οποία ήταν μόνη της εκεί.

Η επίθεση θα μπορούσε να έχει κοστίσει πολύ περισσότερες ζωές. Επρόκειτο για μια συνάντηση με τη συμμετοχή γνωστών πολιτικών του HDP. “Έχω προγραμματίσει να σκοτώσω μέλη του PKK από τότε που ήμουν παιδί. Ο στόχος μου ήταν να συναντήσω πολλούς ανθρώπους εκεί αλλά υπήρχε μόνο ένα άτομο” είπε αργότερα ο δράστης στο αστυνομικό τμήμα.

Δύο μέρες αργότερα, ανιψιός στελέχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν συνελήφθη γιατί έριξε μολότοφ στα γραφεία του δικού του κόμματος στο επί το πλείστον κουρδικό Ντιγιάρμπακιρ, σε μία εμφανή κίνηση προβοκάτσιας.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube