REAL TIME |

Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Τουρκία 8 Ιουλίου 2021

Συνεχίζονται οι μπίζνες της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν! Σχέδιο εφαρμογής ερευνητικών πρότζεκτ

Συνεχίζονται οι μπίζνες της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν! Σχέδιο εφαρμογής ερευνητικών πρότζεκτ

Το Τουρκικό Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας ενδιαφέρεται να διευρύνει τις δραστηριότητές του στο Αζερμπαϊτζάν, όπως και σε άλλες τουρκόφωνες χώρες

Οι Τούρκοι ενίσχυσαν τους Αζέρους στον πόλεμο των 44 ημερών το 2020 στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) με drones και τζιχαντιστές από τη Συρία.

Με την ήττα της, η Αρμενία υποχρεώθηκε σε ντροπιαστική συνθηκολόγηση, παραδίδοντας το 75% των εδαφών του Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν. Στις 16 Ιουνίου μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το Σουσί, περιοχή που βρίσκεται στο υπό αζέρικη κατοχή έδαφος του Αρτσάχ, όπου ανακοίνωσε το άνοιγμα τουρκικού προξενείου στην περιοχή και αποκάλυψε τα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου κατασκευής μη επανδρωμένων ιπτάμενων αεροσκαφών για πολεμική χρήση.

Οι μπίζνες της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν έχουν και συνέχεια. Σχέδιο εφαρμογής ξεχωριστών ερευνητικών πρότζεκτ στο Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζει το Τουρκικό Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο αρμενικός Τύπος, στο αρχικό στάδιο του σχεδίου, εντός της σεζόν 2021-2022, το Ινστιτούτο Εθνικής Μετεωρολογίας υπό την καθοδήγηση του Συμβουλίου θα δημιουργήσει 27 εργαστήρια στο Ινστιτούτο Μετεωρογολογίας του Αζερμπαϊτζάν.

«To TUBITAK ενδιαφέρεται να διευρύνει τις δραστηριότητές του στο Αζερμπαϊτζάν, όπως και σε άλλες τουρκόφωνες χώρες», αναφέρει η πηγή για το Τουρκικό Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1963.

Το TUBITAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) είναι μια εθνική υπηρεσία της Τουρκίας, με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικών και τεχνολογικών καινοτομιών. Ενεργεί επίσης συμβουλευτικά στην τουρκική κυβέρνηση.

Tα χρώματα στο logo του TUBITAK είναι το κόκκινο και το μαύρο. Σε αυτήν την υπηρεσία ανήκει το ερευνητικό σκάφος «Tubitak Marmara», το οποίο ξεκίνησε έρευνες στο Αιγαίο ανήμερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα (31 Μαΐου), οι οποίες διήρκησαν μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube