REAL TIME |

Weather Icon

Συνεχίζει να καλύπτει την Άγκυρα το Βερολίνο: «Δεν απειλούνται οι Κούρδοι στην Τουρκία – κανένα άσυλο»

Συνεχίζει να καλύπτει την Άγκυρα το Βερολίνο: «Δεν απειλούνται οι Κούρδοι στην Τουρκία – κανένα άσυλο»

Παρά την ποινή φυλάκισης 19 ετών και 4 μηνών που εκκρεμεί εναντίον του, η Γερμανία απέρριψε την αίτηση ασύλου του Κουρδού ακτιβιστή, Cıbrail Salman, υποστηρίζοντας ότι: «Η κατάσταση στην Τουρκία είναι σταθερή».

Ο Cıbrail Salman (25), ένας Κούρδος από την επαρχία του Μαρντίν (Merdin) στην Τουρκία, ζει ως αιτών άσυλο στη Γερμανία εδώ και 3 χρόνια. Είναι πολιτικός ακτιβιστής και διετέλεσε μέλος του τμήματος νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λάων (HDP) στην Μερσίνα, όταν βρισκόταν στην Τουρκία. Ωστόσο, συνελήφθη και στάλθηκε στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας της Αττάλειας, για συμμετοχή σε εκδήλωση που τιμούσε τους 33 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο Σουρούκι, μια επίθεση αυτοκτονίας από το ISIS εναντίον Τούρκων αριστερών στην Ούρφα (Riha), στις 20 Ιουλίου 2015.

Ο Σαλμάν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα για δύο χρόνια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Έπειτα κατέφυγε στη Γερμανία και υπέβαλε αίτηση για άσυλο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 19 ετών και 4 μηνών από την τουρκική δικαιοσύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube