REAL TIME |

Weather Icon

Στυγνός εκβιασμός της Τουρκίας! Απείλησε Τούρκους Εβραίους για να πιέσει το Ισραήλ να αρνηθεί την Αρμενική Γενοκτονία

Στυγνός εκβιασμός της Τουρκίας! Απείλησε Τούρκους Εβραίους για να πιέσει το Ισραήλ να αρνηθεί την Αρμενική Γενοκτονία

Άλλη μία καταγγελία για τη χώρα-τρομοκράτη! Η Τουρκία πίεσε το Ισραήλ με απειλές για να αρνηθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ισραηλοαμερικανός μελετητής Ίσραελ Τσάρνι* κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να αναγνωρίσει, ότι δέχτηκε πιέσεις από την Τουρκία, για να αρνηθεί την Αρμενική Γενοκτονία, όπως μετέφερε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, η Jerusalem Post.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι η Άγκυρα πίεσε το Ισραήλ να αρνηθεί τη γενοκτονία 1,5 εκατ.Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, το οποίο ήταν μία πράξη γενοκτονίας, , ανέφερε ο Τσάρνι στο νέο του βιβλίο”Η αποτυχημένη απάντηση του Ισραήλ στη γενοκτονία των Αρμενίων: άρνηση, κρατική εξαπάτηση, αλήθεια έναντι πολιτικοποίησης της ιστορίας”, που κυκλοφόρησε φέτος.

Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες της γενοκτονίας, λέγοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες Αρμενίων και Τούρκων πέθαναν σε συγκρούσεις, μετά την στήριξη των Αρμενίων στη Ρωσία στον πόλεμο με την Τουρκία. Η Τουρκία λέει, ότι οι σκοτωμοί δεν ήταν συστηματικοί ή ενορχηστρωμένοι και έχει αντιταχθεί σε όλες τις προσπάθειες αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Σύμφωνα με τον Τσάρνι, η Τουρκία ακολούθησε την εξής τακτική στην προσπάθειά της να πείσει το Ισραήλ να αρνηθεί την Αρμενική Γενοκτονία, απαγόρευσε σε Αρμενίους να συμμετέχουν σε συνέδρια σχετικά με τη Γενοκτονία και ακύρωσε συνέδρια, αν Αρμένιοι ήταν παρόντες σε αυτά.

Επιπλέον η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να απειλεί το Ισραήλ για τη συζήτηση για τη γενοκτονία των Αρμενίων, απειλώντας Τούρκους Εβραίους προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά της. Και το Ισραήλ… συμμορφώθηκε στις απαιτήσεις των Τούρκων.

Κατά τον Τσάρνι, το επιχείρημα για την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων χρησιμοποιήθηκε ως όπλο για τη διατήρηση των διμερών σχέσεων ανάμεσε σε Ισραήλ και Τουρκία, ενώ στο κόλπο μπήκε και το Αζερμπαϊτζάν που πήρε το μέρος της Άγκυρας.

*Ο Ίσραελ Τσάρνυ (αγγλικά: Israel W. Charny, εβραϊκά:ישראל טשרני, γ.1931, Νέα Υόρκη) είναι αμερικανοισραηλινός ψυχολόγος και μελετητής γενοκτονιών. Αποτελεί τον επιμελητή της δίτομης Εγκυκλοπαίδειας Γενοκτονίας (Encyclopedia of Genocide), εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα και Γενοκτονία στην Ιερουσαλήμ, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών και πρόεδρος της κατά την περίοδο 2005-2007.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube