REAL TIME |

Στόχος του Αζερμπαϊτζάν η δημιουργία διαδρόμου μέσω Αρμενίας για το Ναχιτσεβάν! Και στο βάθος; Τουρκία…

Στόχος του Αζερμπαϊτζάν η δημιουργία διαδρόμου μέσω Αρμενίας για το Ναχιτσεβάν! Και στο βάθος; Τουρκία…

Ο κύριος στόχος και το ζήτημα του Μπακού είναι να αποκτήσει διάδρομο για να εξασφαλίσει την χερσαία επικοινωνία με το Ναχιτσεβάν μέσω του εδάφους της Αρμενίας, ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Καυκάσου, ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Ισκανταριάν.

Σύμφωνα με τον ειδικό το Αζερμπαϊτζάν θέλει να περάσει από τη νότια Αρμενία ένας σιδηρόδρομος, όπου τα τρένα δεν θα σταματούσαν. “Αυτός ο σιδηρόδρομος περίπου 40 χιλιομέτρων θα φτάσει μέχρι
την Τουρκία.

Επιθυμούν επίσης ο σιδηρόδρομος αυτός να μην φυλάσσεται από τους Αρμένιους και τις Αρμένιες δυνάμεις ασφαλείας. Αυτό επιδιώκει το Αζερμπαϊτζάν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την οικονομική ανάπτυξη της Αρμενίας και το άνοιγμα δρόμων από την Αρμενία προς τη Ρωσία”, είπε ο Ισκανταριάν σε δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube