Weather Icon

Στην πατρώα γη τα οστά του ήρωα αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή

Στην πατρώα γη τα οστά του ήρωα αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή

Τα οστά του ήρωα αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς, σήμερα το απόγευμα, από τη Λάρνακα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ακολούθως, μεταφέρθηκαν οδικώς στη Σχολή Πυροβολικού όπου αύριο, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή ταφής.

 

osta2
(Φωτ.: Υπουργέιο Εθνικής Άμυνας)

 

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίσημη τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή στον Ιερό Ναό της Tου Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία.

«Στρατηγέ Στυλιανέ Καλμπουρτζή πέρασες με την ανδρεία σου στην αθανασία. Δεν εγκατέλειψες, δεν πτοήθηκες. Δεν νικήθηκες. Φρόντισες τα παλικάρια σου, τους συντρόφους σου. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες για τον κυπριακό Ελληνισμό. Η φλόγα του πατριωτισμού σου θα παραμείνει άσβεστη μέσα στην ψυχή μας. Ο σεβασμός και η βαθιά μας εκτίμηση για τη μεγάλη θυσία σου θα σε συνοδεύουν για πάντα» τόνισε o Αλκιβιάδης Στεφανής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube