Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 10 Ιουλίου 2021

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Συρία ενόψει εκστρατείας της Άγκυρας στο Idlib (φωτό)

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Συρία ενόψει εκστρατείας της Άγκυρας στο Idlib (φωτό)

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Jebel al-Zawiya στην επαρχία Idlib, ενώ παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στέλνουν στρατό στην περιοχή. Αρκετές αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν σε λόφους που περιβάλλουν την πόλη Kabani στη βόρεια εξοχή της Lattakia. Η πόλη είναι ένα περίφημο προπύργιο των φατριών της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης Hay’at Tahrir al-Sham (HTS). Η τρομοκρατική ομάδα είναι ο de-facto κυβερνήτης του Grater Idlib. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Συριακός Αραβικός Στρατός έστειλε ενισχύσεις στην επαρχία Idlib όπου υπάρχουν πολλές φιλοτουρκικές τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες διέσπασαν την υπάρχουσα εκεχειρία εκδιώκοντας αρκετούς Σύρους από τις περιοχές τους. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκεται ο Suheil Salman al-Hassan (με παρατσούκλι The Tiger), στρατηγός του Ταξιαρχικού Στρατού της Συρίας ο οποίος υπηρετεί επί του παρόντος ως διοικητής των ελίτ δυνάμεων του Tiger Forces.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube