REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ρωσία 3 Ιουλίου 2021

Ρωσία: Και τώρα; Τι θα κάνουν οι ρωσικές ελίτ χωρίς την Moët

Ρωσία: Και τώρα; Τι θα κάνουν οι ρωσικές ελίτ χωρίς την Moët

Ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.

Οι ρωσικές ελίτ θα μείνουν χωρίς Moët et ChandonVeuve Cliquot και Dom Perignon; Είναι πιθανό, αν ο όμιλος LVMH κάνει πράξη την απειλή του να σταματήσει τις εξαγωγές της σαμπάνιας αντιδρώντας στον νέο νόμο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει την σαμπάνια…αφρώδη οίνο.

Για την ακρίβεια, ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.

Η ρωσική θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH που παρασκευάζει τις διάσημες σαμπάνιες Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon προειδοποίησε ήδη τους τοπικούς της συνεργάτες ότι απαντά στον νέο νόμο σταματώντας τις αποστολές προς την Ρωσία.

Ο όρος «σαμπάνια» αποτελεί ονομασία προελεύσεως τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος η Γαλλία υπενθυμίζοντας ότι η σαμπάνια πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας για να έχει το δικαίωμα να ονομάζεται «σαμπάνια».

Η απόφαση αυτή δεν θα προκαλέσει σεισμό στην αγορά, θεωρεί ο ρώσος ειδικός του τομέα Βαντίν Ντρομπίζ, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος LVMH κατέχει αρκετά περιορισμένο μέρος της αγοράς στην Ρωσία και είναι πεπεισμένος ότι οι ρώσοι πελάτες θα βρουν ισάξια εναλλακτικά προϊόντα.

«Δεν θα υπάρξει πραξικόπημα ή αυτοκτονίες εν σειρά στους κόλπους των ρωσικών ελίτ απλά και μόνο επειδή δεν θα βρίσκουν πια Moët», ισχυρίζεται.

Την άποψή του δεν συμμερίζεται καθόλου η Αννα Τσερνισόβα, σύμβουλος αγοράς, που αναρωτιέται για τον σκοπό του νέου νόμου.

«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά, οι πελάτες μου προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν», λέει η Τσερνισόβα, μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της οποίας είναι να βοηθά τους πελάτες να συγκροτήσουν κάβες με μπουκάλια εξαιρετικού χαρακτήρα.

«Πώς θα οπισθοχωρήσουν; Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι αγαπούν αυτές τις σαμπάνιες», λέει και αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube