Weather Icon

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία για τις δηλώσεις του Αλίγιεφ: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τελική διευθέτηση της σύγκρουσης

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία για τις δηλώσεις του Αλίγιεφ: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τελική διευθέτηση της σύγκρουσης

Όπως επισημάνθηκε στη δήλωση των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ στις 13 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που παραμένουν ανησυχητικά. Αυτό αναφέρεται στην απάντηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αρμενία ως απάντηση στο αίτημα του ανταποκριτή Armenia News σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ότι «δεν υπάρχει πλέον η σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Στο ερώτημα «πώς οι Ηνωμένες, ως συμπρόεδρος της Ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ αντιδρούν σε αυτήν τη δήλωση; Αν συμφωνεί η Ουάσινγκτον ότι «η σύγκρουση επιλύθηκε από το κράτος Αζερμπαϊτζάν».

«Όπως σημειώνεται στη δήλωση των Συμπροέδρων της ΟΜ του ΟΑΣΕ στις 13 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες για την επίλυση των υπόλοιπων προβλημάτων που προκαλούν ανησυχία. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ζήτημα μιας ολοκληρωμένης και σταθερής τελικής διευθέτησης με βάση τις αρχές γνωστές στα μέρη. «Καλούμε τα κόμματα να ξαναρχίσουν τον πολιτικό διάλογο υψηλού επιπέδου υπό την αιγίδα της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στη δήλωση της πρεσβείας.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube