REAL TIME |

Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: Απελευθέρωση της Κύπρου! Όποιος φοβάται πάει σπίτι του

Παντελής Σαββίδης: Απελευθέρωση της Κύπρου! Όποιος φοβάται πάει σπίτι του

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ (ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ)

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

1.- Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι καλό. Αλλά είναι ένα ακόμη χαρτί. Στην πράξη, τι νόημα έχει; Διότι η πράξη μας ενδιαφέρει.

2.-Στο παρασκήνιο η Βρετανία οργίασε κατά της Κύπρου. Αλλά δεν της πέρασε. Κάτι πρέπει να γίνει με την Βρετανία. Ανάλυση των ευαίσθητων πλευρών της πολιτικής της και όπου είναι δυνατόν, πλευροκόπησή της. Πρέπει να νοιώσει ότι υπάρχουμε και είμαστε αποφασισμένοι.

3.-Απο τις Ανιχνεύσεις web tv επιχειρούμε να θέσουμε την στρατιωτική διάσταση του κυπριακού. Επανενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου και κατάστρωση σχεδίων επανανακατάληψης των κατεχομένων. ‘Οταν η Τουρκία σκέφτεται να δημιουργήσει βάση στα κατεχόμενα είναι τρομερό η Αθήνα ΦΟΒΑΤΑΙ να διαμορφώσει στρατιωτικά σχέδια και να έχει αεροπορική βάση στην Πάφο και ναυτική στο νησί. Όποιος φοβάται πάει σπίτι του, δεν ασχολείται με την πολιτική.

4.-Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να εξοπλίσει την Εθνική Φρουρά και να την διατάξει με τρόπο που να παραπέμπει σε ανακατάληψη των κατεχομένων.

5.-Με παρακάλια δεν γίνεται τίποτε. Η Τουρκία δεν θα λυπηθεί ούτε την Λευκωσία ούτε την Αθήνα. Και θα τους τα πάρει όλα και θα τους ξευτελίσει. Κανείς δεν παραχωρεί κάτι που κέρδισε με πόλεμο έστω και σημαδεμένο. Πρέπει να αλλάξει η τακτική της διαπραγμάτευσης.

6.-Το περιεχόμενο της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας που συμφωνήθηκε ως σήμερα είναι απαράδεκτο. Ας μείνει ο όρος διότι επικράτησε διεθνώς (διζωνική- δικοινοτική) και ας του δοθεί περιεχόμενο που θα παραπέμπει σε ένα ενιαίο κράτος. Επανατοποθέτηση, δηλαδή, του κυπριακού.

7.-Καμμιά συμμετοχή στις πενταμερείς. Είναι η νέα παγίδα διολίσθησης. Είναι απαράδεκτο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει ως κοινοτάρχης.

8.-Να διαμηνυθεί, όπου δει, ότι αν πρόκειται να προωθηθεί το σχέδιο Ερντογάν είναι προτιμότερη η διχοτόμηση και η ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα από ένα κράτος που θα βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο. Να αποζημιωθούν οι κύπριοι που θα χάσουν τις περιουσίες τους και όσοι θέλουν να πάνε να ζήσουν στις περιοχές υπό τουρκικό έλεγχο. Το κυπριακό πρέπει να ειδωθεί απο ελλαδικής πλευράς ως πρόβλημα κατοχής ελληνικού εδάφους. Η απελευθέρωση ελληνικού εδάφους έχει σχέση με την βούληση των κατοίκων του αλλά είναι, πρωτίστως, κρατική υπόθεση.

9.-Πρέπει ν ανακατευθεί η τράπουλα και να νοιώσει η διεθνής κοινότητα που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως δεδομένη ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

10.-Αν δεν αναλάβει ο ΟΗΕ το Βαρώσι να γίνουν στρατιωτικές κινήσεις στο νησί που θα ανησυχήσουν την διεθνή κοινότητα.

11.-Να προωθηθεί η ρωσική θέση ότι οι εγγυήσεις είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός.

12.-Για να εκδηλωθεί στη Βρετανία η ενόχληση της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς να αφαιρεθεί ο βρετανικός θυρεός από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και να αρχίσει συζήτηση περί προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για χαρακτηρισμό των βρετανικών βάσεων ως αποικιακού καταλοίπου.

13.-Όποιος πιστεύει πως με το να υποχωρεί και να επιδεικνύει μια υποτονική συμπεριφορά η Κύπρος και η Ελλάδα, η Τουρκία θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της, πλανάται. Και δεν έχει καταλάβει την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube