REAL TIME |

Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: 47 χρόνια κοροϊδίας: Ο ελληνισμός κινδυνεύει, και αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη επισήμανση

Παντελής Σαββίδης: 47 χρόνια κοροϊδίας: Ο ελληνισμός κινδυνεύει, και αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη επισήμανση

Παραφράζοντας τη Θάτσερ θα λέγαμε πως διεθνής κοινότητα δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο κρατικά συμφέροντα. Και η Κύπρος εδώ και 45 χρόνια είναι θύμα αυτών των διεθνών κρατικών συμφερόντων. Ή, καλύτερα, των συμφερόντων ισχυρών δυνάμεων που όλες μαζί  βάλθηκαν να αιχμαλωτίσουν έναν λαό 800.000 ανθρώπων.

Μεταξύ των «δυνάμεων» που ευθύνονται για την τραγωδία είναι και η Ελλάδα. Ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να βοηθήσει, ποτέ δεν είχε πολιτική για το νησί και για την περιοχή.  

Το ελλαδικό κράτος επί δικτατορίας έχει βαρύτατες ευθύνες.  Έδωσε την αφορμή με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου για την τουρκική εισβολή. Συνήργησε το κράτος, όχι οι πολίτες, στην επιτυχία της εισβολής. Τι άλλο σημαίνει η δήλωση του Μπονάνου, αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων; Όταν ρωτήθηκε από την εξεταστική επιτροπή του Φακέλου της Κύπρου τι έκανε όταν άρχισε η τουρκική εισβολή και απάντησε πως είχε «άλλη δουλειά».

Γεωργίτσης, Κομπόκης, Μπονάνος, Ιωαννίδης και μια σειρά άλλων ανεγκέφαλων και δειλών αξιωματικών πρέπει να αποταχθούν από το στράτευμα ως τιμωρία για τη σύγχρονη τραγωδία του έθνους.

Πρωτεργάτης αυτής της διεθνούς αθλιότητας είναι ο υπερεκτιμημένος Χένρι Κίσιγκερ, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για την εισβολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την κυπριακή τραγωδία, την οποία συνεχίζουν να συντηρούν. Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα σύναπτε στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ αν εκείνες δεν αναγνώριζαν τις ευθύνες τους και δεν βοηθούσαν με στρατιωτική συμβολή στην αποκατάσταση του status quo ante στην Κύπρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube