REAL TIME |

Weather Icon

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βέλγιο απαιτούν τη διακοπή της εξαγωγής εξαρτημάτων που σχετίζονται με την άμυνα στην Τουρκία

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βέλγιο απαιτούν τη διακοπή της εξαγωγής εξαρτημάτων που σχετίζονται με την άμυνα στην Τουρκία

Τέσσερις εξέχοντες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βέλγιο ζήτησαν τη διακοπή της εξαγωγής αμυντικών εξαρτημάτων που σχετίζονται με τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς, τύπου A400M.

Την 1η Ιουλίου, σε συστημένη επιστολή προς τις φλαμανδικές κυβερνήσεις της Βαλλονίας και των Βρυξελλών, η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (LDH), η Διεθνής Αμνηστία (AI), ο Εθνικός Συντονισμός Δράσης για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (CNAPD) και η Vredesactie, ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η εξαγωγή στρατιωτικών εξαρτημάτων στην Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος A400M.

Σε επιστολή τους προς τις περιφερειακές κυβερνήσεις, οι οργανισμοί LDH, AI, CNAPD και Vredesactie συνέστησαν και ζήτησαν να σταματήσουν οι εξαγωγές εξαρτημάτων για το δέκατο και τελευταίο τουρκικό αεροσκάφος A400M. «Οι κυβερνήσεις μας, παραβιάζουν τους νόμους περί εμπορίου όπλων, εξοπλίζοντας μια χώρα που παραβιάζει το διεθνές εμπάργκο όπλων. Εάν οι τρεις περιφέρειες δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν με τους δικούς τους κανονισμούς, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να λάβουμε νομικά μέτρα», ανέφεραν οι οργανώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube