Weather Icon

Οι Ρώσοι ειρηνευτές θα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αρτσάχ

Οι Ρώσοι ειρηνευτές θα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αρτσάχ

Ο κρατικός υπουργός του Αρτσάχ Αρτάκ Μπεκλαριάν βλέπει δύο βασικά βήματα για την αποτροπή της μετανάστευσης από το Αρτσάχ: εξασφάλιση μακροπρόθεσμης ασφάλειας και την επίλυση των ζητημάτων στέγασης το συντομότερο δυνατό. Ο Αρτάκ Μπεκλαριάν το είπε αυτό κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου σε ποια προγράμματα εργάζεται η κυβέρνηση του Αρτσάχ για την εξάλειψη της μετανάστευσης.

Ο Μπεκλαριάν άγγιξε επίσης τις ανησυχίες για το τι θα γίνει σε πέντε χρόνια, όταν λήξει η θητεία της διαμονής των Ρώσων ειρηνευτών στο Αρτσάχ. Ο Μπεκλαριάν πιστεύει κατηγορηματικά ότι η παρουσία των Ρώσων ειρηνευτών δεν περιορίζεται μόνο με πέντε χρόνια.

“Ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι λύσεις, οι υπερδυνάμεις θα δείξουν με τις ενέργειές τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι για πολύ καιρό θα έχουμε εδώ Ρώσους ειρηνευτές που θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας. Φυσικά, ο αμυντικός μας στρατός, από την πλευρά του εγγυάται την ασφάλεια και νομίζω ότι με τον καιρό θα το εγγυηθεί πολύ πιο αποτελεσματικά. Η ατζέντα μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλειά μας μέσω μιας ειρηνικής διαδικασίας διαπραγματεύσεων, για την οποία ελπίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα είναι έτοιμο”, κατέληξε ο Μπεγκλαριαν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube