Weather Icon

Ο Υπουργός Παιδείας του Κουρδιστάν σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Παιδείας του Κουρδιστάν σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

Συναντήθηκε με τον κ. Συρίγο ο υπουργός Παιδείας του ιρακινού Κουρδιστάν

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, με επικεφαλής τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό παιδείας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα του ενδιαφέροντός τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο κ. Συρίγος, που παρέθεσε γεύμα εργασίας στην επίσημη αντιπροσωπεία του Κουρδιστάν, έγραψε για το θέμα:

“Υποδέχθηκα τη Δευτέρα 28/6 τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν κατά τη διήμερη επίσκεψη τους στην Αθήνα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, να συναντήσουν τους αρμόδιους φορείς και να μεταφέρουν τεχνογνωσία στην πατρίδα τους.

Λάτρεις των ελληνικών γραμμάτων και φανατικοί αναγνώστες του Νίκου Καζαντζάκη, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την πρώτη τους γνωριμία με την Ελλάδα και την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Παιδείας.

Στο γεύμα εργασίας παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.”

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, Μεσρούρ Μπαρζανί, ενώ προβλέπεται αν επισκεφθεί το ιρακινό Κουρδιστάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, τις 13 Ιουλίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.

Επιτέλους, η Ελλάδα κάνει κάτι που έπρεπε να πράξει εδώ και χρόνια. Συσφίγγει τις σχέσεις της με το Κουρδιστάν!

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube