Weather Icon
Συρία , Τουρκία 8 Ιουλίου 2021

Ο Συριακός Στρατός βομβαρδίζει φιλοτουρκικά φυλάκια στο Idlib – Δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Ο Συριακός Στρατός βομβαρδίζει φιλοτουρκικά φυλάκια στο Idlib – Δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Πέφτουν τουρκικά κορμιά στο Ιντλίμπ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 7 Ιουλίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) βομβάρδισε την περιοχή ενός τουρκικού στρατιωτικού σταθμού κοντά στην πόλη Qoqfin στο νότιο τμήμα του ευρύτερου Idlib της Συρίας. Στο κέντρο εκτελούνται διαδικασίες εκπαίδευσης και στρατολόγησης μαχητών από Ιράκ και Συρία.

Ο βομβαρδισμός, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν προκάλεσε απώλειες ζωών, παρά μόνον βομβαρδισμούς, ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις πρόσφατες παραβιάσεις του Συριακών θέσεων από την οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, τον de-facto κυβερνήτη του Idlib. Αυτές οι φατρίες συνεχίζουν να λαμβάνουν στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία παρά τις διαμαρτυρίες της Δύσης.

Μια μέρα νωρίτερα, ο SAA απάντησε σε επιθέσεις του HTS και των συμμάχων, καταστρέφοντας έναν εκτοξευτή πυραύλων Kornet (ATGM) που βρισκόταν κοντά στην πόλη Hizareen στο νότιο τμήμα του Greater Idlib μέσω βλήματος Konkurs ATGM. Οι χειριστές του εκτοξευτή σκοτώθηκαν. Σήμερα, η Τουρκία δείχνει άνευ όρων υποστήριξη στους μαχητές στο Greater Idlib. Η Άγκυρα εργάζεται μόνο για να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube