Weather Icon

Ο κατάλογος των νεκρών του Αρτσάχ! Χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πυραυλικές επιδρομές και χτυπήματα drones

Ο κατάλογος των νεκρών του Αρτσάχ! Χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πυραυλικές επιδρομές και χτυπήματα drones

Αρμενία: Από το τέλος του πολέμου των 44 ημερών και ύστερα έχουν βρεθεί 1598 σοροί. Μέσω ανάλυσης DNA η αναγνώριση των θυμάτων.

Τον κατάλογο των νεκρών του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) στον πόλεμο των 44 ημερών του 2020 ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καραμπάχ, Γκεχάμ Στεπανιάν.

Σκοτώθηκαν 750 Αρμένιοι του Αρτσάχ ανάμεσά τους 81 πολίτες, ενώ 83 άνθρωποι, εκ των 23 πολίτες αγνοούνται.

Όπως αποκάλυψε ο Στεπανιά, 42 εκ των πολιτών σκοτώθηκαν από χτυπήματα των Αζέρων με πυραύλους ή drones, ενώ 39 δολοφονήθηκαν αφού αιχμαλωτίστηκαν από Αζέρους στρατιώτες.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε, ότι 163 πολίτες τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον Στεπανιάν, 23 άτομα απελευθερώθηκαν μέχρι στιγμής.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου βρέθηκαν οστά δύο ακόμα θυμάτων του πολέμου στις περιοχές Τζρακάν (Τζαμπραΐλ) και Βαραντά (Φιζουλί). Οι σωροί ανήκουν σε στρατιώτες και αναμένεται να αναγνωριστούν μέσω ανάλυση DNA.

Όπως αναφέρουν αρμενικές πηγές, από τις 13 Νοεμβρίου 2020, οι ομάδες διασωστών, έχουν βρει σορούς 1598 ανθρώπων, όχι μόνο στρατιωτών, αλλά και πολιτών, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τις εστίες τους όταν το 75 % των εδαφών Αρτσάχ τέθηκε υπό τον έλεγχο των Αζέρων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube