Weather Icon

Ο Ερντογάν στήνει φιέστα στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου

Ο Ερντογάν στήνει φιέστα στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου

Η Άγκυρα αλωνίζει στην Αμμόχωστο και η Αθήνα πέρα βρέχει…

Φρίξος Δαλίτης

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπου οι κατοχικές αρχές προετοιμάζονται για την πραγματοποίηση φιέστας στις 20 Ιουλίου με την παράνομη άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Οι εργασίες στο Βαρώσι είναι ορατές και στις ελεύθερες περιοχές, ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα στον τ/κ τύπου αναφέρονται στις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στην περιοχή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του κατοχικού καθεστώτος που θα σταλεί προς όλο τον κόσμο στις 20 Ιουλίου με την παρουσία του στα κατεχόμενα.

Σε ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «στις 20 Ιουλίου, θα βρισκόμαστε στη ‘τδβκ’ για να παραβρεθούμε στις γιορτές της «ειρήνης και ελευθερίας», θα πάμε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού θα είμαστε μαζί με τα αδέλφια μας Τ/Κ και θα συμμετέχουμε στις εορτές της 20ης Ιουλίου»

Έτσι θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ‘τδβκ’ για την εξεύρεση των δικαιωμάτων της», δήλωσε.

Την ίδια ώρα ο λεγόμενος «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι θα ανοίξουν για χρήση όλες τις δημόσιες περιουσίες και παραλίες στο Βαρώσι, εκτός των ιδιωτικών περιουσιών υποστηρίζοντας ότι έχουν και οι Τούρκοι δικαίωμα λόγου στις δημόσιες περιουσίες στο Βαρώσι, «δηλαδή στα πάρκα, στους δρόμους, στις παραλίες, στα σχολεία, στα τζαμιά και στους άλλους χώρους λατρείας».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Αρικλί αναφέρθηκε στον μαραθώνιο κολύμβησης που διοργανώνει στις 18 Ιουλίου η «ομοσπονδία θαλασσίων αθλημάτων βόρειας Κύπρου» στο Βαρώσι, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της τουρκικής εισβολής.

Ο μαραθώνιος είναι σημαντικός από την άποψη άσκησης του δικαιώματός των Τ/κ στις δημόσιες περιουσίες στην περίκλειστη πόλη, πρόσθεσε και κάλεσε «τους Ελληνοκύπριους πρώην κάτοικους Βαρωσιού σε αυτή την ωραία εκδήλωση. Να κοπιάσουν, ο αθλητισμός είναι μια ανθρώπινη εκδήλωση στην οποία βγαίνουν μπροστά η φιλία και η αδελφοσύνη».

Στο μεταξύ, η Γκιουνές γράφει ότι ο «σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων πληγέντων προσφύγων από τον νότο» ανέφερε ότι εκκρεμούν τα δικαιώματα χιλιάδων ατόμων που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους στη «νότια Κύπρο» και είναι «συνταγματικό δικαίωμα» αυτών των ανθρώπων να τους δοθούν με προτεραιότητα τα δικαιώματά τους έναντι περιουσιών ίσης αξίας.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες, ο «σύνδεσμος» πρόσθεσε ότι κατά τις προσεχείς μέρες θα γίνει μια συνάντηση με τον «γενικό διευθυντή» της «διοίκησης βακουφιών» (ΕΒΚΑΦ) για να συζητηθεί το κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό οι περιουσίες του ιδρύματος Λαλά Μουσταφά Πασά στο Βαρώσι.

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα της Avrupa όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΓΤΠ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος την Τουρκία Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ένργοαν θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου στην κατεχόμενη Κύπρο συνοδευόμενος από μιαν «πολύ ισχυρή αντιπροσωπεία».

Μιλώντας τα Άδανα, ο Τσελίκ χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το γεγονός αυτό και ισχυρίστηκε ότι σε μια περίοδο που επιχειρείται ο σφετερισμός των δικαιωμάτων και συμφερόντων της «τδβκ» και οι Ελληνοκύπριοι προβαίνουν σε ένα σωρό προκλήσεις μαζί με την Ελλάδα για να σφετεριστούν αυτά τα δικαιώματα και συμφέροντα, η Τουρκική Δημοκρατία επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι στο πλευρό των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΤΔΒΚ. Επιδεικνύοντας την σημαία μας εκεί τόσο με τα πλοία γεωτρύπανά μας όσο και με τις ηρωικές Ναυτικές Δυνάμεις μας, δείξαμε ξεκάθαρα ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας».

Μιλά για λάθη στις εκθέσεις του ΓΓ

Υπάρχουν ουσιώδη σφάλματα και λάθος αξιολογήσεις που πρέπει να διορθωθούν στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ προς το ΣΑ για τις καλές του υπηρεσίες και την ειρηνευτική δύναμη που αφορούν στην περίοδο 19/12/2020 – 18/6/2021, αναφέρει ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «προεδρία» αναφέρει ότι σε συνεργασία με το «υπουργείο εξωτερικών» η απάντηση της τ/κ πλευράς, με τις ενστάσεις και απόψεις, θα διαβιβαστεί στον ΓΓ του ΟΗΕ μέσω της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη.

Σε πρώτο στάδιο, προστίθεται, παρατηρείται ότι στην έκθεση του ΓΓ για τις καλές του υπηρεσίες δεν αντικατοπτρίζεται σωστά και πλήρως η θέση της τ/κ πλευράς όπως αυτή διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον ΓΓ του ΟΗΕ στο τέλος της άτυπης συνάντησης 5 + ΗΕ στη Γενεύη.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube