Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 13 Ιουλίου 2021

Ο Ερντογάν πλήρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες του Τραμπ

Ο Ερντογάν πλήρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες του Τραμπ

Η τουρκική κυβέρνηση πλήρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια αμερικανικές εταιρείες πίεσης, για να ασκήσουν επιρροή στην κυβέρνηση του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που διέμεινε στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε ο μη κομματικός και ανεξάρτητος οργανισμός, Open Secrets.

Μεταξύ των προσώπων που δέχτηκαν πληρωμές για να παρέχουν υπηρεσίες λόμπινγκ ήταν ο Ρούντι Τζουλιάνι, στενός συνεργάτης του Τραμπ και προσωπικός του δικηγόρος, ανέφερε η έκθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε μια νέα έρευνα για τη δράση του Τζουλιάνι εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών συμφερόντων.

Ο Τζουλιάνι έγινε ένας από τους δικηγόρους του Ρεζά Ζαράμπ, ενός τουρκο-ιρανού λαθρέμπορου χρυσού που συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαϊάμι, λόγω της συμμετοχής του σε ένα σύστημα παράνομης διαφυγής κυρώσεων, υπέρ της ιρανικής κυβέρνησης. Ο Ζαράμπ, αργότερα αποφάσισε να συνεργαστεί και έγινε μάρτυρας της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον του Μεχμέτ Χακάν Ατίλλα, ενός άλλου εκτελεστικού μέλους της Χαλκμπανκ, ο οποίος συνελήφθη επίσης το 2017 στη Νέα Υόρκη. Ως αποτέλεσμα, ο Ατίλλα καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για σχεδόν δύο χρόνια πριν επιστρέψει στην Τουρκία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube