Weather Icon

Ο “αριστερός” Ντογού Περιντσέκ αντιπροσώπευσε την Τουρκία στο διαδικτυακό σεμινάριο της Ισλαμικής Συνελεύσεως

Ο “αριστερός” Ντογού Περιντσέκ αντιπροσώπευσε την Τουρκία στο διαδικτυακό σεμινάριο της Ισλαμικής Συνελεύσεως

Τα πάνω κάτω στην Τουρκία – Ο αριστερός – κεμαλιστής Περιντζέκ, σε ισλαμικό συνέδριο

Ο επί σειρά ετών ηγέτης των υπερ-κοσμικών της Τουρκίας, Ντογού Περιντσέκ, καθώς και ιδρυτής και πρόεδρος του νέο-εθνικιστικού Κόμματος της Πατρίδας (Vatan Partisi, VP), εντελώς απρόσμενα, πήρε μέρος ως ομιλητής της Τουρκίας, σε ένα διαδικτυακό γεγονός, του οποίου χορηγός ήταν η Παγκόσμια Συνέλευση Ισλαμικής Αφύπνισης, την περασμένη εβδομάδα.

Ο υποστηρικτής του Ερντογάν, Περιντσέκ,  μίλησε την περασμένη Δευτέρα στη διαδικτυακή σύσκεψη με τίτλο Αφγανιστάν, Ειρήνη και Βιώσιμη Ασφάλεια, την οποία διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνέλευση Ισλαμικής Αφύπνισης που εδρεύει στο Ιράν.

Η σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε με λόγο του Γενικού Γραμματέα της Συνέλευσης και Ανωτέρου Συμβούλου Διεθνών Σχέσεων, Ali Akbar Velayati, του Ανωτάτου Ηγέτη του Ιράν, έγινε μάρτυρας της συμμετοχής των αντιπροσώπων του Πακιστάν, της Κίνας, της Ρωσίας, του Ουζμπεκιστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας.

Ο Ντογού Περιντσέκ είπε στο λόγο του: «Το Αφγανιστάν είναι η καρδιά του κόσμου και εμείς ολόκαρδα παρατηρούμε και επιδοκιμάζουμε τον αγώνα του λαού του. Οι Αφγανοί κέρδισαν μια μεγάλη νίκη εναντίον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και έδωσαν μηνύματα ηρωισμού σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τα αμερικανικά και τα συμμαχικά αυτών στρατεύματα, βάσει προγράμματος, θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου του 2021 βάζοντας επίλογο στον μεγαλύτερης διαρκείας πόλεμο των Η.Π.Α.

«Εμείς, του Κόμματος της Πατρίδας (Vatan Partisi) είμαστε εναντίον των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και μάλιστα αγωνιζόμαστε για να φύγουν αυτές από τη χώρα μας εδώ και 60 έτη. Το τουρκικό έθνος είναι ο μπροστάρης των λαών που είναι εναντίον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Επομένως, το τουρκικό έθνος, ο τουρκικός στρατός και το τουρκικό κράτος δείχνουν και θα συνεχίζουν να δείχνουν αδελφική αλληλεγγύη στο λαό του Αφγανιστάν»: Προσέθεσε ο πρόεδρος του Κόμματος της Πατρίδας.

Αν και το εν λόγω κόμμα βρίσκεται εκτός της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας με δύναμη που δεν ξεπερνά το 0.2% του εκλογικού σώματος στις γενικές εκλογές που έλαβαν χώρα το 2018, ο Ντογού Περιντσέκ ασκεί ιδιαίτερη επιρροή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σε αυτόν οφείλεται η ενδυνάμωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ρωσία και την Κίνα καθώς και η επανενσωμάτωση μέσα στο τουρκικό καθεστώς της ιδεολογίας που θέλει τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. και Η.Π.Α.

Αυτή η ιδεολογία η οποία είναι γνωστή ως Ευρασιανισμός στηρίζει την άποψη ότι η Τουρκία θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δύση και το ΝΑΤΟ και να δράσει ανεξάρτητα από το Δυτικό Μπλοκ ευθυγραμμισμένη με τον άξονα Ρωσίας και Κίνας, μιας και οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να διαιρέσουν την Τουρκία μέσω της στήριξης που παρέχουν στους Κούρδους εθνικοαπελευθερωτές.

Ενδείξεις της φιλοσοφίας αυτής είναι έκδηλες στην απροθυμία του Ερντογάν να ασκήσει κριτική στην Κίνα για την καταπίεση των Ουιγούρων μουσουλμάνων. Σύμφωνα με παλιά δήλωση του Περιντσέκ, αυτό αποτελεί «πρόκληση σκηνοθετημένη από τις Η.Π.Α.».

Πρόταση που υποβλήθηκε από το Καλό Κόμμα (İYİ Parti) σε ψηφοφορία και η οποία αποκαλούσε ως Γενοκτονία την μεταχείριση της μειονότητας των Ουιγούρων μουσουλμάνων από τους Κινέζους στη βορειοδυτική επαρχία της Xinjiang, καταψηφίστηκε από το κυβερνών κόμμα AKP τον περασμένο Μάρτιο.

Η μεταχείριση των Ουιγούρων από την Κίνα έχει προκαλέσει τη διεθνή αποδοκιμασία. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν πως περίπου ένα εκατομμύριο Ουιγούροι έχουν φυλακισθεί αυθαίρετα σε ένα δίκτυο στρατοπέδων συγκεντρώσεως. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εξαναγκαστικές στειρώσεις, συστηματικά βασανιστήρια και βιασμούς.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: turkishminute.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube