Weather Icon

Ο Ακάρ μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία στα σύνορα με τη Συρία

Ο Ακάρ μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία στα σύνορα με τη Συρία

Τι σηματοδοτεί η παρουσία της στρατιωιτκής ηγεσίας της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα;

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Άκαρ, επισκέφθηκε το Προωθημένο Στρατηγείο της 2ης Στρατιάς, στα σύνορα με την Τουρκία, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ και τον αρχηγό του Στρατού Ξηράς, στρατηγό Ümit Dündar.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Γιασάρ Γκιούλερ και τον αρχηγό του Στρατού Ξηράς, στρατηγό Ümit Dündar, διενήργησαν αναγνωρίσεις και επιθεωρήσεις στη Διοίκηση της 2ης Στρατιάς, απ’ όπου αποστέλλονται και διοικούνται τα στρατεύματα που έχουν εγκατασταθεί και ενεργούν στη βόρεια Συρία.

Στο αεροδρόμιο Gaziantep, όπου ο Akar έφτασε με τον στρατηγό Guler και τον στρατηγό Dundar, τον υποδέχτηκε ο νομάρχης Davut Gul, ο διοικητής της 2ης Στρατιάς, στρατηγός Metin Gurak και άλλοι αξιωματούχοι.

Ο Υπουργός Ακάρ και οι διοικητές που τον συνοδεύουν, επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν το Προκεχωρημένο Στρατηγείο της 2ης Στρατιάς και το Κύριο Επιχειρησιακό Στρατηγείο της 6ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις και τις επιθεωρήσεις του στην περιοχή, ο Akar αναμένεται να συνομιλήσει με τους διοικητές των σχηματισμών που ενεργούν πέραν των συνόρων μέσω τηλεδιάσκεψης, να λάβει πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στο πεδίο και να δώσει σχετικές οδηγίες οδηγίες.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προσβολή τεθωρακισμένου οχήματος με αντιαρματικό βλήμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube