REAL TIME |

Weather Icon

Νέο έγκλημα πολέμου από την Τουρκία του Ερντογάν – Εγκαθστά Αφγανούς σε κατεχόμενες πεςριοχές των Κούρδων στη Ροζάβα

Νέο έγκλημα πολέμου από την Τουρκία του Ερντογάν – Εγκαθστά Αφγανούς σε κατεχόμενες πεςριοχές των Κούρδων στη Ροζάβα

People in Gire Spi (Tal Abyad) staged a protest calling for the Turkish-backed gangs to leave the city

Κουρδικές πηγές: Η Τουρκία εγκαθιστά αφγανικές οικογένειες στο Gire Spi της Ροζάβα

Με βάση τοπικές κουρδικές πηγές, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA με έδρα το Βέλγιο ισχυρίζεται ότι η Τουρκία έχει εγκαταστήσει αφγανικές οικογένειες προσφύγων στο Gire Spi (Τελ Αμπιάντ), την οποία κατέχει στρατιωιτκά στη βόρεια Συρία.

Λεωφορεία που μετέφεραν αφγανικές οικογένειες μπήκαν στην κατεχόμενη περιοχή Gire Spi  χρησιμοποιώντας παράνομες διαβάσεις και οι οικογένειες μεταφέρθηκαν στα σπίτια εκτοπισμένων αμάχων, ανέφερε πηγή στην ANHA.

Αναφέρεται ότι οι Ταλιμπάν αύξησαν την επιρροή τους στο Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες μετά την ταχεία εκκένωση των δυνάμεων των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και χιλιάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη χώρα ήρθαν στην Τουρκία μέσω του Ιράν.

Ορισμένοι ιστότοποι ειδήσεων της Τουρκίας παρέχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των Αφγανών που εισέρχονται στην Τουρκία από τα σύνορα καθημερινά υπερβαίνει τους χίλιους. Πηγές που μιλούν στην ANHA δείχνουν ότι άλλα σπίτια έχουν επίσης εκκενωθεί για να διατεθούν σε νέες οικογένειες που θα έρθουν.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να αλλάξουν τα δημογραφικά στοιχεία του κατεχόμενου καντονιού τοποθετώντας οικογένειες μισθοφόρων στα σπίτια εκτοπισμένων πολιτών.

Η ANHA ισχυρίζεται επίσης ότι, ως μέρος της πολιτικής της Τουρκίας για την τουρκικοποίηση της περιοχής, έστειλε περισσότερους από χίλιους δασκάλους στο σχολείο Ahmet Yasin που άνοιξε πρόσφατα στην περιοχή, ζητώντας από τους μαθητές να μάθουν τουρκικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτό το σχολείο άνοιξε υπό την επίβλεψη της Τουρκίας και με την υποστήριξη του Πακιστάν.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube