Weather Icon

Ναι, η Κύπρος έχει το δικό της μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το OBSERVER-121 – Φωτογραφίες

Ναι, η Κύπρος έχει το δικό της μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το OBSERVER-121 – Φωτογραφίες

OBSERVER-121 | Το κυπριακό τακτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρουσιάστηκε στην DEFEA 

Ανδρέας Πογιατζή

Τα αποκαλυπτήρια του, τακτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κυπριακής κατασκευής, OBSERVER-121, έγιναν στην Διεθνής Αμυντική Έκθεση DEFEA, από την κυπριακή εταιρεία CYRIC.

Η εταιρεία προσφέρει Υπηρεσίες Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς του σχεδιασμού και της μηχανικής, στην ανάπτυξη πρωτοτύπων, των ηλεκτρονικών και των επικοινωνιών καθώς και λύσεις εξειδικευμένου λογισμικού. 

Πρόσφατα η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της άμυνας με την κατασκευή πλατφορμών Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV), καθώς και μικρά τηλεχειριζόμενα επίγεια οχήματα (UGV) που μπορούν να λειτουργούν σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών.

Όσον αφορά το UAV που κατασκεύασε η εταιρεία, πρόκειται για ένα ελαφρύ μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παντός καιρού, υπό την ονομασία OBSERVER-121, σχεδιασμένο για ταχεία ανάπτυξη, με υψηλή κινητικότητα  για στρατιωτικές εφαρμογές, που απαιτούν συλλογή πληροφοριών και παρακολούθηση και αναγνώριση στόχων σε χαμηλά υψόμετρα (ISR).

Το όχημα εκτοξεύεται δια χειρός, μπορεί να επιχειρεί χειροκίνητα μέσω της  συσκευής ελέγχου ή να προγραμματιστεί σε αυτόνομη λειτουργία, μέσω της πλοήγησης GPS.

Έχει μικρό μέγεθος και βάρος, είναι εύκολο στην μεταφορά και στην συναρμολόγηση και μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το φορτίο του ανέρχεται στα 700 γρ. και διαθέτει ακτίνα δράσης 20 χλμ. Διαθέτει αυτονομία πτήσης από 90 μέχρι 120 λεπτά με ταχύτητα 35-70 χλμ. και μέγιστο φόρτο απογείωσης τα 5,5 κιλά. 

To OBSERVER-121 της κυπριακής εταιρείας CYRIC, μπορεί να δέχεται εντολές από συσκευή ελέγχου Herelink μεταδίδοντας πανοραμική εικόνα από κάμερα υψηλής ευκρίνειας με την δυνατότητα κατάδειξης διαδρομών. 

Πηγή: defenceredefined.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube