Weather Icon

Ναυτιλιακή σύνδεση Λεμεσού – Θεσσαλονίκης με το οχηματαγωγό «Vassilios»

Ναυτιλιακή σύνδεση Λεμεσού – Θεσσαλονίκης με το οχηματαγωγό «Vassilios»

Ενώθηκε η Θεσσαλονίκη με τη Λεμεσό

Στο λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε για πρώτη φορά, την περασμένη Δευτέρα, το οχηματαγωγό πλοίο «Vassilios», το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός.

Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού γενικού φορτίου, DP World Limassol, αναφέρει ότι το χωρητικότητας 21.000 τόνων οχηματαγωγό εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας Salamis τον περασμένο Μάιο και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας ως αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού.

Καλωσορίζοντας το πλοίο «Vassilios», ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, είπε πως, «λόγω της στρατηγικής του θέσης, το λιμάνι Λμεεσού έχει μεγάλη σημασία για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των εμπορικών μεταφορών στην περιοχή, ενώ είναι ιδανικό για τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης καθώς και για την αποθήκευση και μεταφόρτωση οχημάτων».

Σημείωσε δε ότι τα φορτηγά-οχηματαγωγά πλοία αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εργασιών της εταιρείας, η οποία «επικεντρώνεται στην παροχή βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών, καθώς και γρήγορης, αξιόπιστης και άριστης ποιότητας εξυπηρέτηση, δίνοντας ώθηση στο έξυπνο εμπόριο».

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής της Salamis, Κίκης Βασιλείου, ανέφερε πως το οχηματαγωγό «Vassilios», το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του οργανισμού, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της Salamis.

«Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τον στόλο μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσθετες υπηρεσίες σε εισαγωγείς, εμπορευόμενους και την τοπική κοινότητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ», συμπλήρωσε.

philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube