Weather Icon

Να το έχουν υπόψιν τους οι Έλληνες επιτελείς! Οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό Bayraktar TB2 – Φήμες ανάπτυξης νέας μεθόδου με όπλο επιφανείας

Να το έχουν υπόψιν τους οι Έλληνες επιτελείς! Οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό Bayraktar TB2  – Φήμες ανάπτυξης νέας μεθόδου με όπλο επιφανείας

ο HPG αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μια «διαφορετική τεχνική» για να καταρρίπτει το «Bayraktar TB2», το οποίο έχει προωθηθεί ιδιαίτερα από την Τουρκία ως το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV – drone).

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Λαού (HPG), μια ένοπλη πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός Bayraktar TB2.

Οι Κούρδοι μαχητές κατέστρεψαν μη επανδρωμένο εναέριο όχημα υψηλής τεχνολογίας (UAV) στις 21 Μαΐου 2021 στην περιοχή Zêbarî της περιοχής Akrê του Νοτίου Κουρδιστάν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Το Bayraktar TB2, είναι ένα από τα πολύτιμα όπλα επιλογής της Τουρκίας εναντίον του PKK, το οποίο το τουρκικό κράτος επαινεί ως το όπλο που τελικά θα νικήσει το PKK στην έως τώρα απρόσιτη ορεινή περιοχή των αμυντικών ζωνών της Medya του PKK.

Το HPG δήλωσε ότι δεν θα αποκαλύψει τη μέθοδο με την οποία κατέρριψαν το Bayraktar TB2 για «λόγους ασφαλείας», οδηγώντας τους αναλυτές να αναρωτιούνται εάν οι κουρδικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει ή αποκτήσει ένα σύστημα όπλου επιφανείας – αέρος ή μια συσκευή λέιζερ που είναι ικανή να απενεργοποιήσει το drone που έχει προκαλέσει τόσους πολλούς θανάτους αμάχων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, με πολλές στοχευμένες δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν από τα εν λόγω UAV τα τελευταία χρόνια κατά Κούρδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube