Weather Icon
Ιστορία , Πολιτισμός 7 Ιουλίου 2021

Μιμή Ντενίση: Δεν νοιάζονται να κρατήσουν το πιστό αντίγραφο της προκυμαίας της Σμύρνης

Μιμή Ντενίση: Δεν νοιάζονται να κρατήσουν το πιστό αντίγραφο της προκυμαίας της Σμύρνης

Μια φιλόδοξη κινηματογραφική παραγωγή είναι σε εξέλιξη διά χειρός Μιμής Ντενίση, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το Σμύρνη μου, αγαπημένη. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται τώρα στη Λέσβο· στην Αθήνα, όμως, στο Νέο Φάληρο δημιουργήθηκε και μια «προκυμαία της Σμύρνης», προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση της καταστροφής του 1922.

Μάλιστα, η κινηματογραφική εταιρεία Tanweer και η Μιμή Ντενίση συγκέντρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηθούν τα σκηνικά σε όλους τους χώρους των γυρισμάτων.

Οι σκηνές με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την αρμενική συνοικία και κατέκαψε τη Σμύρνη αναμένεται να γυριστούν στα μέσα Αυγούστου με τη συμμετοχή 2.000 κομπάρσων, με βάρκες, καράβια, τραμ, αυτοκίνητα και άλογα.

Και ενώ όλα μοιάζουν να κυλούν αρμονικά, η Μιμή Ντενίση, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αγιάσο για γυρίσματα, τονίζει την αγωνία της για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί το σκηνικό.

«Πέστε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα χτιζόταν ένα τέτοιο υπέροχο σκηνικό και δεν θα το κρατούσαν; Μια πιστή απεικόνιση της προκυμαίας της Σμύρνης που δεν υπάρχει πια! Χώρος που θα μπορούσε να επισκέπτεται όλο το κοινό! Ας έμενε τουλάχιστον μέχρι την επέτειο του ’22. Η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται; Έχω απορία. Πέστε μου και εσείς τι πρέπει να κάνουμε», έγραψε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube