Weather Icon

Μάζης: Η βάση drone στα κατεχόμενα απειλή για την Ελλάδα και το Ισραήλ

Μάζης: Η βάση drone στα κατεχόμενα απειλή για την Ελλάδα και το Ισραήλ

Για τις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται καθημερινά στην Κύπρο μιλάει ο καθηγητής οικονομικής Γεωγραφίας του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης

Ο καθηγητής αναφέρεται στην βάση drone που “ετοιμάζει” ο Τούρκος πρόεδρος στα κατεχόμενα και τονίζει ότι μια βάση 20km από την πράσινη γραμμή αποτελεί απειλή για τον Ελληνισμό αλλά και για τους Ισραηλινούς.

Ο καθηγητής θεωρεί επίσης ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το σημείο δηλαδή που περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος την Τρίτη λόγω της αδυναμίας της Ελλάδας και της Κύπρου να μείνουν στην στρατηγική των κυρώσεων στην σύνοδο για την Λευκορωσία. Θεωρητικό το ερώτημα του καθηγητή “Πιστεύει κανείς ότι αν είχαμε επιμείνει στις κυρώσεις θα έκανε ο Ερντογάν αυτά που κάνει στην Κύπρο”.

Ο καθηγητής αναφέρεται και στην στάση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη τονίζοντας ότι η στάση του επηρεάζεται από την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube