REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 19 Ιουλίου 2021

Λιβυκός Στρατός: Τα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν σύντομα

Λιβυκός Στρατός: Τα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν σύντομα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το Σάββατο, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής και Προσανατολισμού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Khaled al-Mahjoub, δήλωσε ότι η Τουρκία επικαλείται μια παράνομη συμφωνία για τη διατήρηση των μισθοφόρων στη Λιβύη. Σε δηλώσεις Τύπου, ο Mahjoub δήλωσε ότι η Άγκυρα βασίζεται στις συμφωνίες της με την «πρώην παράνομη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) για την επιβίωση των δυνάμεών της και των μισθοφόρων στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες για να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη Λιβύη. Τόνισε ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά μισθοφόρων και τρομοκρατών στη Λιβύη. Ο Al-Mahjoub εξήγησε ότι η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή 5 + 5 (JMC) μπορεί να ασχοληθεί με το αρχείο ενοποίησης του στρατιωτικού ιδρύματος προκειμένου να εφαρμόσει ρήτρες κατάπαυσης του πυρός.

Ο Al-Mahjoub σημείωσε ότι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι θα φύγουν από τη Λιβύη και ότι όταν ξεκινήσει η διαδικασία, δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Σε δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) χαιρέτισε τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου. Εξήρε τα αποτελέσματά του και τη δέσμευση των συμμετεχόντων στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνθηκε από τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube