Weather Icon

Κογκρέσο του Κουρδικού λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Κογκρέσο του Κουρδικού λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

«Οι λαοί στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, μαζί με τους φίλους τους εντός και εκτός της χώρας, θα πρέπει να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στην τουρκική κατοχή. Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους».

«Η Επανάσταση της Ροζάβα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των λαών της Μέσης Ανατολής», δήλωσε το Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού, προσθέτοντας ότι οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας υπό την ηγεσία των γυναικών έχουν προωθήσει την επανάσταση ενάντια στο ISIS με βάση το Κουρδικό παράδειγμα της “δημοκρατικής κοινωνίας” του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Καταβλήθηκε ένα τεράστιο τίμημα για να σωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα από μια μεγάλη καταστροφή», ανέφερε η δήλωση και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν προκλήσεις και εχθροί αυτής της επανάστασης τόσο εντός όσο και εκτός, γνωρίζουμε όμως ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της επανάστασης είναι το τουρκικό κράτος».

Αναφερόμενο στην κατοχή και την εθνοκάθαρση στις πόλεις Αφρίν, Γκιρε Σπι και Σερεκανίγιε, το Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού κατήγγειλε περαιτέρω τις προσπάθειες καθυπόταξης των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας μέσω οικονομικού εμπάργκο και σημείωσε ότι ακόμα και ο ΟΗΕ ενεργεί σύμφωνα με αυτήν την πολιτική πολιορκίας και στερεί στη Ροζάβα βασικές παροχές τις οποίες δικαιούται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube