Weather Icon

Κατεχόμενα: Πλυντήριο βρώμικου χρήματος – Επίσκεψη αντιπροσωπείας Αζέρων βουλευτών

Κατεχόμενα: Πλυντήριο βρώμικου χρήματος – Επίσκεψη αντιπροσωπείας Αζέρων βουλευτών

Εξελίξεις στα κατεχόμενα

Ξεπλένουν χρήμα

Η «Kıbrıs» γράφει ότι το ποσό των €12,300 βρήκε και κατέσχεσε ως τεκμήριο το λεγόμενο τμήμα πρόληψης εγκλημάτων της «αστυνομίας» του παράνομου καθεστώτος στην κατοχή Νιγηριανού.

Η«Kıbrıs» (16/07/2021), σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, γράφει ότι το ποσό των €12,300 (219,040 Τουρκικές Λίρες) βρήκε και κατέσχεσε ως τεκμήριο το λεγόμενο τμήμα πρόληψης εγκλημάτων της «αστυνομίας» του παράνομου καθεστώτος στην κατοχή Νιγηριανού ονόματι Ο.Ο.Ο. για τον οποίο υπήρχε πληροφορία ότι θα προέβαινε σε αγοραπωλησία μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σε κατάθεση στην «αστυνομία», ο Νιγηριανός ομολόγησε ότι με την βοήθεια του οδηγού ταξί ονόματι I.U. πήρε αριθμό λογαριασμού από τρίτο άτομο και εξασφάλισε να σταλεί σε αυτόν το ποσό των €61,750 από φίλο του ονόματι Marcus που διαμένει στην Κένυα. Το άτομο αυτό, στο οποίο ανήκε ο λογαριασμός, απέσυρε τα χρήματα παίρνοντας προμήθεια 20% και έδωσε στον I.U. το ποσό των €49,000, το οποίο ο τελευταίος παρέδωσε στον ύποπτο Νιγηριανό παίρνοντας προμήθεια 1,000 Ευρώ.

Ο «αστυνομικός» Μπιλγκέρ Κοράλ ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι ο Ο.Ο.Ο δήλωσε ότι μετέτρεψε μέρος των χρημάτων αυτών σε τουρκικές λίρες και ότι στις 13 Ιουλίου 2021έδωσε σε έξι άτομα από τη Νιγηρία το ποσό των 88,000 ΤΛ. Είπε επίσης ότι στις 14 Ιουλίου έδωσε σε άλλα δύο άτομα 40,000 ΤΛ και ότι τα άτομα αυτά κατέθεσαν στον λογαριασμό του στη Νιγηρία το αντίστοιχο ποσό στο νιγηριανό νόμισμα Νάιρα. Ο Κοράλ ζήτησε την διήμερη κράτηση των υπόπτων για να διερευνηθεί το κατά πόσον πρόκειται για σοβαρή υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Συνάντηση αντιπροσωπείας από το Αζερμπαϊτζάν στη «βουλή» στα κατεχόμενα

Φωτογραφία από τη συνάντηση που έγινε σήμερα, Παρασκευή 16/07/21

Η «Güneş» (16/07/2021) γράφει ότι ο γενικός γραμματέας και «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ογουζχάν Χασίπογλου δήλωσε ότι «επίσημη συνάντηση» στην παράνομη «βουλή» του αποσχιστικού καθεστώτος υπό την προεδρία του «προέδρου» του «σώματος» θα έχει την Παρασκευή 16 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν.

Η αντιπροσωπεία από το Αζερμπαϊτζάν είχε χθες κοινή συνάντηση στην Άγκυρα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και την λεγόμενη επιτροπή νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων της «βουλής» του κατοχικού καθεστώτος, στην οποία συμμετείχε και ο Χασίπογλου.

«Έχουμε πληροφορηθεί με ικανοποίηση ότι η αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν έδωσε θετική απάντηση στην επίσημη πρόσκληση που τους έγινε για να συμμετάσχουν στις τελετές που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της 47ης επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου και τη Γιορτής Ειρήνης και Ελευθερίας της 20 Ιουλίου», είπε ο Χασίπογλου μιλώντας μετά την συνάντηση και αναφερόμενος στην αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους των Αζέρων να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

«Θέλω να αναφέρω ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της λύσης δύο κρατών που θέσαμε επί τάπητος», υποστήριξε ο Χασίπογλου και ισχυρίστηκε: «Το γεγονός ότι οι δύο κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες θα πραγματοποιήσουν επίσημη συνάντηση στην ΤΔΒΚ είναι ένα σημαντικό βήμα για τη νέα μας πολιτική στο Κυπριακό, όπως και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τον κόσμο».

Εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι βλέπει πως θα διακηρυχθεί ξανά προς τον κόσμο η «πραγματικότητα των τριών κρατών ενός έθνους» μετά από αυτή την συνάντηση, ο Χασίπογλου κατέληξε λέγοντας ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να πάρει το «κράτος» τους την θέση που του αξίζει στη διεθνή σκηνή.

Συνάντηση Τατάρ με επιχειρηματίες από την Κιργισία

Η  «Güneş» (16/07/2021) γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία από την Κιργισία με επικεφαλής τον επιχειρηματία Askar Salymbekov. Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας, ο Τατάρ ευχήθηκε την αύξηση της συνεργασίας ανάμεσα στην λεγόμενη «ΤΔΒΚ» και την Κιργισία και την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους «δύο λαούς».

Επαναλαμβάνοντας την σημασία των σχέσεών τους με την «ισχυρότερη χώρα της περιοχής εγγυήτρια δύναμη μητέρα πατρίδα Τουρκία», ο Τατάρ ανέφερε: «Οι ρίζες μας προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Επομένως, ανάμεσά μας υπάρχουν πολιτιστικοί και κοινοί δεσμοί προερχόμενοι από την ιστορία. Είμαστε παιδιά της ίδιας οικογένειας».

Υποστηρίζοντας ότι βίωσαν κοινά έθιμα, κοινή κουλτούρα και κοινή ιστορία με τις τουρκογενείς δημοκρατίες, ο Τατάρ είπε ότι αναπτύχθηκαν περισσότερο οι δεσμοί τους μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων επικοινωνίας σήμερα.

Σημειώνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες, ο Τατάρ υποστήριξε ότι παρά τα εμπάργκο που, όπως ισχυρίστηκε, επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους και τις πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η «ΤΔΒΚ» συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενισχύεται.

Σημερινή Online

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube