Weather Icon
Διαφθορά , Ισραήλ 7 Ιουλίου 2021

Ισραήλ – Η δίκη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναβλήθηκε για τρίτη φορά

Ισραήλ – Η δίκη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναβλήθηκε για τρίτη φορά

Το Πρωτοδικείο της Ιερουσαλήμ (κατεχόμενο αλ Κοτς) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα αναβληθεί για μια εβδομάδα, αφού έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγορείται για τρεις περιπτώσεις διαφθοράς, απάτης και παραβίασης εμπιστοσύνης
.
Η δίκη, η οποία έχει παγώσει από τις 16 Ιουνίου, θα συνεχιστεί στις 19 Ιουλίου. Έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου και μετά στις 12 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω διαφωνιών μεταξύ της εισαγγελίας και της υπεράσπισης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των νέων στοιχείων που θα προστεθούν στο φάκελο, σχετικά με το περιεχόμενο του κινητού τηλεφώνου του πρώην CEO της Walla, Ilan Yeshua.
.
Αυτή η απόδειξη είναι ζωτικής σημασίας για την υπόθεση 4000, γνωστή ως «Bezeq». Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου χρησιμοποίησε την εξουσία και την επιρροή του για να ευνοήσει τον Bezeq στην πολιτική των τηλεπικοινωνιών ως αντάλλαγμα για ευνοϊκή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης από τον ιστότοπο ειδήσεων Walla.
.
Η υπεράσπιση ισχυρίζεται – αν και η εισαγγελία απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό – ότι είναι πιθανό και άλλα άτομα με επιρροή να έχουν ζητήσει ευνοϊκή κάλυψη από τα ΜΜΕ
.
Η δίκη δεν θα μπορεί να διεξαχθεί πραγματικά παρά μόνο τον Οκτώβριο λόγω της θερινής άδειας  του δικαστηρίου που διαρκεί από τις 21 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και της περιόδου των εβραϊκών αργιών που θα λήξει στα τέλη Σεπτεμβρίου.
.
Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά
.
πηγή: https://french.alahednews.com.lb     Réseau International
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube