REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ , Ιράν 8 Ιουλίου 2021

Ιράκ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ – Επίθεση και σε αεροπορική βάση

Ιράκ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ – Επίθεση και σε αεροπορική βάση

Νέα επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στην αυστηρά φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη, νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγές προσκείμενες στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους αναχαίτισαν μία από τις ρουκέτες, ανέφερε η μία από τις πηγές. Όμως η δεύτερη έπεσε μέσα στην περίμετρο της πρεσβείας, κατά τις πηγές του Ρόιτερς.

Ακούγονταν σειρήνες στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται κυρίως κυβερνητικά κτίρια και ξένες διπλωματικές αποστολές.

Σημειώνεται ότι και χθες έγινε επίθεση με ρουκέντες εναντίον της αεροπορικής βάσης Ain Al Assad, ΒΔ της Βαγδάτης, την οποία χρησιμοποιούν τμήματα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Εξ αιτίας της επίθεσης τραυματίστηκαν δύο μέλη της αποστολής των ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Από την αρχή του 2021 έχουν καταγραφεί κάπου πενήντα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube