Weather Icon

Η Τασούλα Χατζητοφή, μια πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, τα έβαλε με το επικίνδυνο δίκτυο λαθρεμπόρων και αρχαιοκάπηλων

Η Τασούλα Χατζητοφή, μια πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, τα έβαλε με το επικίνδυνο δίκτυο λαθρεμπόρων και αρχαιοκάπηλων

Μια σπουδαία γυναίκα – πρότυπο, με ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα της έρχεται αυτό το Σάββατο 10 Απριλίου στις 24 ΩΡΕΣ.

Είναι γνωστή ως “Κυνηγός Εικόνων” ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν ως “θηλυκό Τζέιμς Μποντ”.

Η Τασούλα Χατζητοφή γεννήθηκε στην Αµµόχωστο και το 1974 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγαπημένη της γενέτειρα και αναζητώντας μια νέα ζωή από το μηδέν εγκαταστάθηκε στη Χάγη.

Κατάφερε με πολλούς αγώνες να γίνει μια επιτυχημένη επιχειρηματίας ενώ διετέλεσε Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στην Ολλανδία.

Αφιέρωσε κάθε ικμάδα της στην ανάκτηση της κλεµµένης πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονοµιάς των κατεχομένων, προσπάθεια που κορυφώθηκε το 1997 µε την υπόθεση του Μονάχου.

Η επιστροφή των ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτών της Παναγίας της Κανακαριάς μέσα από μια επιχείρηση που έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία, παραμένει χαραγμένη στη μνήμη όλης της Κύπρου.

Η Τασούλα Χατζητοφή, μια πρόσφυγας από την Κύπρο, τα έβαλε με το επικίνδυνο δίκτυο λαθρεμπόρων και αρχαιοκάπηλων με κίνδυνο την ίδια της ζωή πετυχαίνοντας μία από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη µετά τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο.

Αυτή η γυναίκα λοιπόν που για δεκαετίες συνεχίζει αυτό το έργο, έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ σε μια σπάνια συνέντευξη που αποτελεί μια κατάθεση ψυχής για τη ζωή της αλλά και όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και την ημικατεχόμενη Κύπρο μας.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά την “Κυνηγό Εικόνων” στη Λεμεσό, σε μια περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά έχουν κάτι να προσφέρουν.
Όπως κάνει άλλωστε καθημερινά η Τασούλα Χατζητοφή και στον τομέα της διαφώτισης αλλά και της επιστροφής κλεμμένων θησαυρών.

Καθηλωτική, καταγγελτική και αποκαλυπτική, η Τασούλα Χατζητοφή έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ.
Σάββατο 10 Απριλίου 21:20 από τον Alpha Κύπρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube