Weather Icon

Η κούρδισσα συγγραφέας Meral Şimşek βασανίστηκε με γυμνή σωματική εξέταση από αστυνομικούς στην Ελλάδα

Η κούρδισσα συγγραφέας Meral Şimşek βασανίστηκε με γυμνή σωματική εξέταση από αστυνομικούς στην Ελλάδα

Η συμπρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) και δικηγόρος Eren Keskin, δήλωσε ότι η Ελλάδα διέπραξε σοβαρό διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ανακοίνωσε ότι θα υποβληθή σχετική αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η κούρδισσα συγγραφέας, Meral Şimşek, δήλωσε ότι τέθηκε υπό κράτηση από την ελληνική αστυνομία στις 29 Ιουνίου, ενώ διερχόταν από την Τουρκία στην Ελλάδα και ότι υποβλήθηκε σε απρεπή σωματική έρευνα.

Σύμφωνα με την Şimşek, η ίδια βρέθηκε κρατούμενη για ώρες, παρόλο που είπε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Τουρκία για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η Şimşek υποστηρίζει ότι τόσο η ίδια όσο και η Dicle, μια Σύρια γυναίκα που κρατείτο δίπλα της, παρενοχλήθηκαν από την ελληνική αστυνομία. Επιπλέον, ο υπολογιστής, το κινητό τηλέφωνο και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που είχαν μαζί τους κατασχέθηκαν από την αστυνομία και πετάχθηκαν στον ποταμό Έβρο, 24 ώρες αργότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdihsvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube