Η αρμενική κυβέρνηση υπέβαλε διακρατική καταγγελία στην ΕΣΔΑ κατά του Αζερμπαϊτζάν

Η αρμενική κυβέρνηση υπέβαλε διακρατική καταγγελία στην ΕΣΔΑ κατά του Αζερμπαϊτζάν

Η αρμενική κυβέρνηση υπέβαλε διακρατική καταγγελία εναντίον του Αζερμπαϊτζάν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξε εναντίον στους 250 Αρμένιους αιχμαλώτους που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια του 44 ημερών πολέμου και μετά. Η καταγγελία διερευνάται.

Η δήλωση έκανε στο Civic.am η εμπειρογνώμονας του γραφείου της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Hasmik Samvelyan.

Σύμφωνα με την ίδια, η Αρμενία έχει ήδη καταθέσει διάφορες καταγγελίες για τα εγκλήματα πολέμου, χρήση παράνομων όπλων, Σύριους μισθοφόρους.

“Υπάρχει μια ξεχωριστή καταγγελία κατά της Τουρκίας. Αυτές οι καταγγελίες υποβλήθηκαν και οι αιτήσεις έγιναν δεκτές από την ΕΣΔΑ. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το γεγονός που η ΕΣΔΑ έχει αποδεχτεί τις καταγγελίες είναι ήδη υπέρ μας”, δήλωσε η Hasmik Samvelyan.

ΠΗΓΗ: el.armradio.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube