REAL TIME |

Η αρμενική αεράμυνα απέτρεψε την εισβολή αζερικών drone στο Κεραγκουνίκ

Η αρμενική αεράμυνα απέτρεψε την εισβολή αζερικών drone στο Κεραγκουνίκ

Στις 29 Ιουλίου στις 23:00 το βράδυ οι μονάδες αεροπορικής άμυνας της Αρμενίας απέτρεψαν την παραμονή εισβολή των UAV του Αζερμπαϊτζάν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας στην περιοχή Gegharkunik. Αυτό αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Όπως μεταφέρει το el.arm.radio, από το βράδυ της 29ης Ιουλίου μέχρι 07:00 το πρωί της 30ης Ιουλίου η κατάσταση στο σύνορο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν είναι σχετικά σταθερή και η κατάσταση βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 12-13 Μαΐου στις περιοχές Κεργακουνίκ και Σιουνίκ έχουν εισβάλλει ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για βοήθεια η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με τον Νικόλ Πασινιάν να ζητά ανάπτυξη των Ρώσων συνοριοφυλάκων στα σύνορα, ανάμεσα στα φυλάκια των Αρμενίων και των Αζέρων.

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει κορυφωθεί. Τρεις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών από τους Αζέρους.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube