Weather Icon

Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τη Γαλατασαράι

Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τη Γαλατασαράι

Τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την προσβλητική συμπεριφορά της Ελλάδας σε βάρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράι εχθές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σημειώνεται ότι εχθές η τουρκική ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς ήταν προγραμματισμένο ένα φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό, όμως δεν επετράπη στην τουρκική αποστολή να εισέλθει στη χώρα μετά την άρνηση των παικτών της να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Τα 81 άτομα της αποστολής υποστήριξαν ότι είχαν υποβληθεί σε μοριακό τεστ την Κυριακή, ωστόσο οι ελληνικές αρχές απέρριψαν τα PCR τεστ ορισμένων μελών της και απαίτησαν από όλους, δηλαδή και από τα 81 μέλη της αποστολής να κάνουν νέο τεστ στο αεροδρόμιο, παρά το πρωτόκολλο αμοιβαίας αναγνώρισης των διαγνωστικών τεστ που έχουν υπογράψει Ελλάδα και Τουρκία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλατασαράι.

Η άρνησή τους ωστόσο των παικτώ της ομάδας να κάνουν τελικά τεστ στο αεροδρόμιο δεν επέτρεψε την είσοδό τους στη χώρα, με αποτέλεσμα η Γαλατασαράι να επιστρέψει μετά από μερικές ώρες και πάλι στην Τουρκία και ο φιλικός αγώνας της με τον Ολυμπιακό να ματαιωθεί.

Μέλη της αποστολής της Γαλατασαράι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διάκριση που υπέστη η ομάδα από τις ελληνικές αγορές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε στο Twitter απαράδεκτη και αγενή τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στην Γαλατασαράι λέγοντας ότι είμαστε πάντα στο πλευρό των ομάδων μας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic, έδωσε συνέχεια στο θέμα τη Δευτέρα υποστηρίζοντας, σύμφωνα με την Daily Sabah, ότι “το γεγονός πως η Ελλάδα υποδέχθηκε με αυτόν τον τρόπο μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας καταδεικνύει τη μισαλλοδοξία της έναντι της χώρας μας, ακόμη και στον χώρο του αθλητισμού”.

“Είναι λυπηρό να υφίστασαι τέτοια αντιμετώπιση ενώ επίκειται ένας φιλικός αγώνας. Αυτή η συμπεριφορά δεν ωφελεί ούτε τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε το αθλητικό πνέυμα”, σημείωσε από την μεριά του ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Burak Ozugergin, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube