Weather Icon

Ένας Τούρκος ανθυπολοχαγός και δύο μον. υπαξιωματικοί νεκροί σε μάχες με Κούρδους αντάρτες

Ένας Τούρκος ανθυπολοχαγός και δύο μον. υπαξιωματικοί νεκροί σε μάχες με Κούρδους αντάρτες

Τρεις νεκροί σε δύο ημέρες σε μάχες του τουρκικού στρατού με Κούρδους αντάρτες

Τρεις νεκροί στρατιωτικοί σε δύο ημέρες, σε συμπλοκές τμημάτων του τουρκικού στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Pençe Harekatı, που διεξάγουν οι τουρκικές ένολες δυνάμεις στο έδαφος του Ιράκ, στην περιοχή του Αυτόνομου Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, ο ένας μόνιμος υπαξιωματικός σκοτώθηκε τις 26 Ιουλίου και ο ανθυπολοχαγός με τον άλλν μόνιμο υπαξιωματικό, σκοτώθηκαν τις 27 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή, με την γενική ονομασία Pençe Harekatı, ξεκίνησαν τις 28 Μαΐου 2019 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η γενική αυτή επιχείρηση έχει ως στόχο να αποκόψει την περιοχή του όρους Κανδήλι, όπου το κεντρικό επιτελείο των ανταρτών, με την Τουρκία αλλά και με την Ροζάβα, όπως αποκαλείται η περιοχή της ΒΑ Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube