Weather Icon

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Μπορέλ ότι θα εξεταστούν μέτρα για την Τουρκία, για τα Βαρόσια, είναι σημαντική

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Μπορέλ ότι θα εξεταστούν μέτρα για την Τουρκία, για τα Βαρόσια, είναι σημαντική

Σημαντική η αναφορά Μπορέλ ότι θα εξεταστούν μέτρα εάν δε συμμορφωθεί η Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στην δήλωση του κ. Μπορέλ, που αφορά την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίηση της για την χθεσινή δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, τις οποίες και καταδικάζει.

Συγκρατείται ιδιαίτερα η αναφορά στην τελευταία παράγραφο όπου αναφέρεται ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντηση τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell εκδόθηκε στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των 27, στην οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω συνεχών επαφών με τα λοιπά Κράτη-Μέλη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτηση της.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube