Weather Icon

Εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutyun”: “Ισχυρότερες φιλοτουρκικές διαθέσεις μετά τον πόλεμο του Αρτσάχ”

Εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutyun”: “Ισχυρότερες φιλοτουρκικές διαθέσεις μετά τον πόλεμο του Αρτσάχ”

Σε ποιο βαθμό συμπίπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν; Η αρμενική εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutyun” αναλύτει τις εξελίξεις μετά τον δεύτερο πόλεμο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ) και την ταπεινωτική ήττα της Αρμενίας που επετεύχθη χάρη στην στήριξη της Άγκυρας στο Μπακού με στρατιωτικό πολεμικό υλικό όπως drones αλλά και τζιχαντιστές από τη Συρία.

“Μετά τον δεύτερο πόλεμο του Αρτσάχ, οι φιλοτουρκικές διαθέσεις έγιναν ισχυρότερες. Εάν πριν από αυτό αναπτύχθηκε η ιδέα «ένα έθνος, δύο κράτη» στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Μπακού, κατά τη μεταπολεμική περίοδο γίνεται μια προσπάθεια να δοκιμαστεί τι αντίδραση θα έχει την ιδέα “ένα έθνος, ένα κράτος”.

Παρ ‘όλα αυτά, ανεξάρτητα από το πόσο σήμερα είναι ενθουσιασμένοι στο Αζερμπαϊτζάν να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τη «νίκη» με τη βοήθεια και την προστασία του «μεγάλου αδελφού», ωστόσο, φαίνεται ότι οι δικτάτορες δύσκολα θα συμφωνήσουν να μοιράσουν την εξουσία. Τέτοιες διαθέσεις, φυσικά, βοηθούν στην ενοποίηση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση ανύπαρκτης εθνικής ταυτότητας, αλλά ο στόχος δεν είναι η συγχώνευση καθόλου, τουλάχιστον για την τρέχουσα κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική πλευρά πραγματοποιεί μια μάλλον μελλοντική και αποτελεσματική πολιτική για να κάνει την φιλοτουρκική διάθεση πιο βαθιά και απαραβίαστη. Κάθε αλλαγή ξεκινά με την εκπαίδευση της νέας γενιάς με τις ιδέες και τις αξίες που χρειάζονται. “

Μετάφραση: El.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube