Weather Icon

Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Παρά την τεχνολογική υπεροχή και τη γιγαντιαία προσπάθεια του τουρκικού στρατού, οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να αυξήσουν τις δράσεις τους ενάντια στην εισβολή στις αμυντικές ζώνες της Medya.

Τουλάχιστον δεκαέξι μέλη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε πρόσφατες ανταρτικές ενέργειες στις ζώνες άμυνας της Medya, ανέφερε το γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG), μιλώντας σχετικά με τα τελευταία γεγονότα του πολέμου στο νότιο τμήμα του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ. Το HPG αναφέρει επίσης τη χρήση χημικών πολέμων από τον τουρκικό στρατό. Η εισβολή στην περιοχή συνεχίζεται για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αντάρτες του HPG και τα Ελεύθερα Γυναικεία Στρατεύματα YJA-Star αντιμετωπίζουν την εισβολή με τις επιθέσεις Bazên Zagrosê (Γεράκια του Ζαγκρός) και Cenga Xaburê (Μάχη του Khabur).

Η αριστερή γυναικεία αντάρτικη συμμαχία, “Γυναικείο Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα” (KBDH), συμμετέχει επίσης στην αντίσταση ενάντια στην κατοχή του νότιου Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το HPG, οι γυναίκες μαχήτριες ανέλαβαν δράση εναντίον τουρκικών στρατιωτικών θέσεων στο λόφο Qesrokê στην περιοχή Partîzan το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Χεφτανίν. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ ένα πολυβόλο και μια κάμερα παρακολούθησης καταστράφηκαν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube