Weather Icon

Χατίπ Ντίτζλε: Ο Οτζαλάν είναι ο Μαντέλα των Κούρδων. Χωρίς αυτόν, δεν υπάρχει λύση στο Κουρδικό

Χατίπ Ντίτζλε: Ο Οτζαλάν είναι ο Μαντέλα των Κούρδων. Χωρίς αυτόν, δεν υπάρχει λύση στο Κουρδικό

Όπως δεν ήταν δυνατό να λυθεί το πρόβλημα στη Νότια Αφρική χωρίς τον Νέλσον Μαντέλα, έτσι δεν μπορεί να λυθεί το Κουρδικό, χωρίς τον Οτζαλάν.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξη; του Χατίπ Ντίτζλε: Hatip Dicle: Ερντογάν, Ergenekon και MHP ακύρωσαν την πολιτική λύση του Κουρδικού

Η σύγκρουση και η διαμάχη μεταξύ AKP και MHP γίνεται όλο και πιο βαθιά. Είναι γραμμένο και σχεδιασμένο ότι η ρήξη τους είναι θέμα χρόνου. Η άφιξη του Ερντογάν στο Ντιγιαρμπακίρ σχετίζεται με αυτό; Πώς βλέπετε το μέλλον της Λαϊκής Συμμαχίας (ΑΚΡ-ΜΗΡ);

Μερικές φορές ο Τύπος μπορεί επίσης να δημοσιεύει παραπλανητικά νέα. Ειδικότερα, ο κυβερνών τύπος το κάνει αυτό σκόπιμα. Τις τελευταίες ημέρες, οι θέσεις των αρχηγών της αστυνομίας έχουν αλλάξει, μερικοί έχουν ανακληθεί στα κεντρικά. Όταν έγιναν αυτές οι μετακινήσεις, τα κυβερνητικά ΜΜΕ έγραψαν ότι αυτό έγινε ερήμην του υπουργού Εσωτερικών Σ. Σοϊλού και ότι ο Ερντογάν σύντομα θα τον απολύσει. Αποκαλύφθηκε αργότερα ότι αυτό είναι ψέμα και ότι ο κατάλογος των μετακινήσεων ήταν αυτός που ετοίμασε ο Süleyman Soylu.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ ΑΚΡ-ΜΗΡ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τελική ρήξη. Τώρα πρέπει να το δείτε. Το AKP-MHP είναι δύο μεγάλοι συνεργοί, συνένοχοι σε εγκλήματα. Θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη συνεργασία τους μέχρι το τέλος. Αλλά το αν οι μεταξύ τους αντιφάσεις γίνουν πιο έντονες, αυτό είναι κάτι εξαρτάται από τους κοινωνικούς αγώνες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους αγώνες και τις διαμαρτυρίες που γίνονται για τη Δικαιοσύνη ή τα δικαιώματα των γυναικών. Αναφέρομαι και στους αγώνες που μπορεί να γίνουν ως διαμαρτυρία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας πέραν των συνόρων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube