Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ , Τουρκία 2 Ιουλίου 2021

Χ. Ακάρ: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν

Χ. Ακάρ: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν

Ο Ακάρ άρχισε τους εκβιασμούς προς τις ΗΠΑ για το αεροδρόμιο του Αφγανιστάν

Μαρία Ζαχαράκη

Αν δεν λειτουργήσει το αεροδρόμιο θα αποχωρήσουν οι πρεσβείες και το Αφγανιστάν θα μετατραπεί σε ένα απομονωμένο κράτος, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία απόφαση κι ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη διαχείριση και τη διασφάλιση της ασφάλειας του διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στο Αφγανιστάν.

Ο Ακάρ υπογράμμισε ότι η Τουρκία διαχειρίζεται εδώ και έξι χρόνια το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι.

«Ο πρόεδρός μας το είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, ορισμένα θέματα. Διατυπώσαμε την πρόθεση μας σε αυτό το θέμα. Είπαμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε εφόσον υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις. Υπό αυτήν την έννοια, συνεχίζονται οι επαφές μας με διάφορες χώρες», δήλωσε.

«Το αεροδρόμιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργεί. Το γνωρίζουμε αυτό. Αν δεν λειτουργήσει το αεροδρόμιο θα αποχωρήσουν οι πρεσβείες και σε μια τέτοια περίπτωση το Αφγανιστάν θα μετατραπεί σε ένα απομονωμένο κράτος, θα έχει πολύ σημαντικά προβλήματα από την άποψη των διεθνών σχέσεων», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube