Weather Icon

Αρμένιος αναλυτής: Το Αζερμπαϊτζάν πιέζει την Αρμενία να παραχωρήσει έδαφος

Αρμένιος αναλυτής: Το Αζερμπαϊτζάν πιέζει την Αρμενία να παραχωρήσει έδαφος

Ο αναλυτής του κέντρου “Orbeli” Taron Hovhannisyan, μίλησε στο Sputnik Armenia για την ένταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, για τα κίνητρα των προκλήσεων που προκλήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν και την αποτυχία των διαμεσολαβητικών προσπαθειών.

Οι Αζέροι θέλουν να υπογράψουν μια συμφωνία στην οποία θα καθοριστούν όλα τα αιτήματά τους, η οποία θα νομιμοποιήσει εκ των πραγμάτων την κατάληψη του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας. Ο Taron Hovhannisyan εξέφρασε την άποψή του σε μια συνομιλία με το “Sputnik Armenia”.

Aπό τον Μάιο το Αζερμπαϊτζάν κλιμακώνει συνεχώς την κατάσταση, συνεχίζοντας να πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες όχι μόνο κατά των αρμενικών θέσεων, αλλά και κατά των ειρηνικών κατοίκων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών έγινε πιο ενεργός στο τμήμα Yeraskh, προσπαθώντας να καταλάβει ορισμένες αρμενικές θέσεις, για να εξασφαλίσει πρόοδο σε βάρος του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας.

“Επομένως, η πολιτική του Μπακού δείχνει ότι προσπαθεί να αποφύγει και να εμποδίσει τις προσπάθειες των συμπροέδρων να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες και για αυτό τον λόγο δημιουργεί ένταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Hovhannisyan, με τις προκλητικές ενέργειες το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση και να αναγκάσει την Αρμενία να κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά την οριοθέτηση των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις από το Μπακού αναφέρουν την υπογραφή συμφωνία ειρήνης, αλλά τίθενται τέτοιες προϋποθέσεις, που κάνουν αδύνατη τη διαδικασία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube