Weather Icon

Αρμενική εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutiun”: Από το Σούσι στο Βαρώσια

Αρμενική εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutiun”: Από το Σούσι στο Βαρώσια

“Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει για τη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου για να εκφωνήσει ομιλία εκεί.

47 χρόνια πριν, στις 20 Ιουλίου, τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο και στις 15 Αυγούστου του ίδιου έτους οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αμμόχωστο. Το τουριστικό θέρετρο Βαρόσα, στην Αμμόχωστο έχει κλείσει για επισκέψεις από το 1974. Είναι γνωστή ως «πόλη-φάντασμα». Η Βαρόσα προστατεύεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 1984. Σύμφωνα με το ψήφισμα, στη κενή πόλη μπορούν να ζουν μόνο οι αυτόχθονες κάτοικοί της.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και του αυτοανακηρυχθέντος ΤΔΒΚ – η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ανακοίνωσε την πρόθεσή τους να ανοίξουν τουριστική πόλη.

Η Ελλάδα αναπτύσσει ενεργά διμερείς και πολυμερείς σχέσεις με όλες τις χώρες τα συμφέροντα των οποίων παραβιάζονται συχνά από παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Με κοινές προσπάθειες και την αμοιβαία συνδρομή με όλες τις χώρες με τις οποίες συμπίπτουν τα συμφέροντα, μπορεί να συγκρατηθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Αρμενία για να εξουδετερώσει σε κάποιο βαθμό την τουρκική απειλή “.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube