Weather Icon

Αρμενία: Συνάντηση Πούτιν-Πασινιάν για την κατάσταση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν!

Αρμενία: Συνάντηση Πούτιν-Πασινιάν για την κατάσταση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν!

Αρμενία: Ο Πασινιάν υποστήριξε στη συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί μετά την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ωστόσο εμφανίζονται κρούσματα αστάθειας κατά καιρούς.

Στη Μόσχα βρέθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου ο Νικόλ Πασινιάν, προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θέματα που άπτονται των ρωσοαρμενικών σχέσεων, όπως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και φυσικά η επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου.

Ο Πασινιάν υποστήριξε στη συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί μετά την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ωστόσο εμφανίζονται κρούσματα αστάθειας κατά καιρούς.

Ο Αρμένιος ηγέτης είπε, ότι η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεν είναι τόσο σταθερή, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι η Αρμενία και η Ρωσία θα μπορέσουν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση του θέματος.

Ο Πασινιάν επίσης υπενθύμισε στον Πούτιν το θέμα των αιχμαλώτων πολλών, το οποίο δεν έχει πλήρως επιλυθεί, παρά την απελευθέρωση 15 Αρμενίων πρόσφατα. «Θέλω να επισημάνω τον δικό σας προσωπικό ρόλο στην επιστροφή τους, μετά την τηλεφωνική μας συζήτηση στις 24 Ιουνίου», είπε ο Πασινιάν.

Ο Πασινιάν έκανε λόγο για καλά νέα στον τομέα της οικονομίας.

«Πιστεύω να θυμάστε, ότι στις αρχές του 2019 συζητήσαμε θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού δικτύου του Νότιου Καυκάσου στο Ερεβάν, πρέπει να πω, ότι σήμερα έχει ανανεωθεί και αντικαταστθαί ο στόλος των αμαξοστοιχείων», τόνισε.

Παράλληλα ο Πασινιάν υποστήριξε, ότι οι εξαγωγές από την Αρμενία προς τη Ρωσία αυξάνονται, μετά από έναν χρόνο που επηρεάστηκαν λόγω COVID19. Ευχαρίστησε μάλιστα τον Πούτιν για την παράδοση από από 100.000 δόσεων εμβολίου Sputnik-V στην Αρμενία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube