Weather Icon

Άνθρακες ο θησαυρός με το ρωσικό πυροσβεστικό μεγαθήριο που νοίκιασε η χώρα μας για 4 μήνες

Άνθρακες ο θησαυρός με το ρωσικό πυροσβεστικό μεγαθήριο που νοίκιασε η χώρα μας για 4 μήνες

Το ρωσικό αεριωθούμενο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 που παρέλαβε η χώρα μας στις 30 Ιουνίου δεν κάνει για το ανάγλυφο της Ελλάδας. Αυτό λένε οι ειδικοί.

Είχε δοκιμαστεί σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης το 2007 και κρίθηκε ακατάλληλο, όπως μας είπε ο αντιστράτηγος-υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης. 

Ο έμπειρος πρώην ανώτατος αξιωματικός μάς αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος νοικιάστηκε τη φετινή περίοδο σε πολύ υψηλό κόστος, 3,8 εκατ. ευρώ για τέσσερις μήνες, και μάλιστα οι όροι που έθεσαν οι Ρώσοι ήταν να προκαταβάλουμε το 50% της τιμής και τα υπόλοιπα να τα πληρώνουμε κάθε μήνα που θα επιχειρεί.

Μάλιστα, ενώ πήγαμε, όπως μας είπε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, να κάνουμε χρήση του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τη Ρωσία από το 2010 και να το πάρουμε δωρεάν, αφενός το πληρώσαμε πανάκριβα, αφετέρου δεν καταφέραμε να θέσουμε καμία ποινική ρήτρα σε περίπτωση που δεν επιχειρήσει όπου το χρειαστούμε, για οποιονδήποτε λόγο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube