Weather Icon
Συρία , Τουρκία 18 Ιουλίου 2021

Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος στο Αφρίν – ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν ζητά ανεξάρτητη έρευνα

Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος στο Αφρίν – ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν ζητά ανεξάρτητη έρευνα

Η «Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Αφρίν – Συρία» δήλωσε ότι τα σώματα που ανακαλύφθηκαν σε μαζικό τάφο μπορεί να ανήκουν στους κατοίκους του Αφρίν που φυλακίστηκαν από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της.

Στις 14 Ιουλίου, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρέθηκε μαζικός τάφος 35 ανθρώπων στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, η οποία ελέγχεται από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της από το 2018.

Το ελεγχόμενο από την τουρκική κυβέρνηση πρακτορείο Ανατολή, ισχυρίστηκε ότι 35 άτομα σκοτώθηκαν από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) προτού η Τουρκία πάρει τον έλεγχο του Αφρίν το 2018 και ότι τα πτώματα ανήκουν σε αυτούς τους νεκρούς.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί, ακόμη και από τον ΟΗΕ, ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απαγωγές και δολοφονίες στην περιοχή από τότε που η Τουρκία ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube