Weather Icon

Αν κάνει και η ελληνοκυπριακή πλευρά το ίδιο στους δικούς μας ρατσιστές…

Αν κάνει και η ελληνοκυπριακή πλευρά το ίδιο στους δικούς μας ρατσιστές…
Με αεροπορικές επιδείξεις και παρελάσεις γιόρτασαν την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα Φωτ.: Facebook / Türk Yıldızları

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Εσείς κύριέ μου κλείσατε τις πόρτες σας στους ειρηνόφιλους Τουρκοκύπριους. Τους απαγορεύσατε την είσοδο στη χώρα σας. Τους μεταχειρίζεστε ως τρομοκράτες. Αν τώρα κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση στον νότο της Κύπρου με την έμπνευση που πήρε από εσάς… Δηλαδή αν ετοιμάσει μιαν μαύρη λίστα λέγοντας «εσύ δεν είσαι από τους δικούς μας». Αν απαγορεύσει την είσοδο στον νότο στους οπαδούς των δύο κρατών ανάμεσά μας. Στους ρατσιστές μας. Σε όσους από εμάς λένε «δεν γίνεται νηστεία από χοιρινό και φίλος από Έλληνα». Σε όσους από εμάς εγκαταστάθηκαν σε ελληνοκυπριακή περιουσία με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας. Σε όσους από εμάς κραυγάζουν «η ”ΤΔΒΚ” θα ζήσει εσαεί». Δεν μπορεί να την απαγορεύσει; Εσείς την απαγορεύσατε, εκείνη γιατί να μην την απαγορεύσει; Μπορεί κάλλιστα να πει και εκείνη όπως εσείς ότι «απειλούν την εθνική μας ασφάλεια». Μπορεί να πει θέλουν να γκρεμίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί να πει ότι είναι αποσχιστές. Μήπως δεν μπορεί να το πει; Επιπλέον, αυτές οι δικαιολογίες που θα μπορούσε εκείνη να προβάλει θα είναι πολύ πιο ρεαλιστικές από τις δικαιολογίες που προβάλλετε εσείς για εμάς. Και είναι πολύ πιο δίκαιες. Διότι δεν γίνεται καμία ζημιά στην Τουρκία από εκείνους που βρίσκονται στη δική σας μαύρη λίστα. Αλλά αυτοί εδώ κάνουν πολλή ζημιά στην Κύπρο. Είναι αποσχιστές. Θέλουν να μείνει πάντα διαιρεμένη η Κύπρος.

Τι θα γίνει αν κάνει και η ελληνοκυπριακή πλευρά μιαν τέτοια λίστα. Αν, κοιτάζοντας τη λίστα, γυρίζει πίσω από το οδόφραγμα όσους θέλουν να περάσουν στον νότο. Σίγουρα θα θυμώσετε και θα αφρίζετε, έτσι δεν είναι; Εσείς. Που τώρα δεν λέτε τίποτα για την απαγόρευση εισόδου που μας επιβάλλει η Τουρκία. Που τη δέχεστε σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Που δεν ζητάτε καθόλου να λογοδοτήσει το καθεστώς Eρντογάν, ο εδώ πρέσβης. Σίγουρα θα μπαίνατε στη σειρά για να βρίσετε τον Αναστασιάδη. Έτσι είναι. Είναι δύσκολο να πεις κουβέντα για τον Eρντογάν. Πολύ επικίνδυνο. Αλλά μπορείς να βρίσεις όσο θέλεις τον Αναστασιάδη.

Στις 20 Ιουλίου θα γίνεται πανζουρλισμός εδώ. Θα έρθει ο Ταγίπ Eρντογάν ως γνωστόν. Γίνονται προετοιμασίες σάμπως και θα έρθει ο σουλτάνος. Ο λαός ταλαιπωρείται εδώ και μια βδομάδα λόγω των δραστηριοτήτων στον δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου. Στο μεταξύ, σκουπίζουν και καθαρίζουν παντού. Θα παίξουν, λέει, ένα παιχνίδι υπουργοί και παλιοί ποδοσφαιριστές και θα κατεβεί και εκείνος στο γήπεδο. Θα δώσει από το γήπεδο το μήνυμά του προς τον κόσμο, λέει. Ό,τι μήνυμα και αν θα δώσει. Σαν να τον βλέπει ο κόσμος με όλη του την προσοχή. Όλοι άφησαν τις δουλειές τους. Και τον ακούνε. Τώρα λέγεται ότι θα κάνει και μιαν ομιλία στη βουλή. Ποιος ξέρει πώς θα παραλύσει πάλι η ζωή εδώ. Ως γνωστόν, η πρεσβεία της Τουρκίας και η βουλή είναι απέναντι από την εφημερίδα μας και όποτε έρθει ο Eρντογάν πάντα τοποθετούν ελεύθερους σκοπευτές στην ταράτσα της πολυκατοικίας που βρισκόμαστε. Τι είναι αυτή η ειδική μεταχείριση φέτος για την 20ή Ιουλίου; Τι έγινε; Τι υπάρχει; Τι είναι το νέο; Μήπως το ζήτημα των δύο κρατών; Τι σημαίνει δύο κράτη; Διχοτόμηση! Και μετά απ’ αυτό προσάρτηση στην Τουρκία!

Προχωρεί με επιτυχία το σχέδιο συρρίκνωσης και αφανισμού των Τουρκοκυπρίων. Προς το παρόν προβαίνει σε σφυγμομέτρηση ο Ταγίπ Eρντογάν που δεν επέτρεψε σε συμπολίτες μας να εισέλθουν στην Τουρκία και τους έστειλε πίσω. Υπάρχει ή δεν υπάρχει αντίδραση; Η αντίδραση είναι μηδαμινή. Πολύ αδύναμη. Άρα μπορεί να προχωρήσει πιο κάτω. Είναι σοβαρή η υπόθεση με το Σύνταγμα. Με το νέο Σύνταγμα που μας ετοιμάζουν, θα κανονίζουν όσους υψώνουν τη φωνή τους εδώ. Ο πρόεδρος της βουλής μας αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος μόλις επέστρεψε από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία. Δηλαδή, άρχισε αμέσως δράση μετά από αυτά που του λέχθηκαν στην Άγκυρα. Ακόμα κοιμούνται τα πολιτικά μας κόμματα, οι οργανώσεις μας και οι συντεχνίες μας. Τελείωσε η χειμερία νάρκη. Άρχισε η καλοκαιρινή ανάπαυση.

Στο μεταξύ, μπράβο και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Εκθείασε κάμποσο τον Ταγίπ Ερντογάν. Τον ανέβασε στα ουράνια. Τον συνέκρινε με τον Ατατούρκ. Κατά τη γνώμη του, ο Ερντογάν βαδίζει με επιτυχία προς τους στόχους του, λέει. Μακάρι να έλεγε ότι «κράτησε γερά στην Κύπρο, δεν απέσυρε έστω και έναν στρατιώτη, δεν έδωσε πίσω έστω και μία πέτρα»!

ΠΗΓΗ: Πολίτης, Αβρούπα       apopseis
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube