Weather Icon

Αλεξάντερ Βίνικ: Αποφυλακίζεται από τη Γαλλία τον Αύγουστο και εκδίδεται στην Ελλάδα

Αλεξάντερ Βίνικ: Αποφυλακίζεται από τη Γαλλία τον Αύγουστο και εκδίδεται στην Ελλάδα

Απελευθερώνεται και εκδίδεται στην Ελλάδα ο παγκοσμίου φήμης Ρώσος χάκερ

Στα τέλη Αυγούστου αποφυλακίζεται από τη Γαλλία ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος στη συνέχεια θα εκδοθεί στην Ελλάδα.
Ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ αναμένεται να αποφυλακιστεί από τη Γαλλία, όπου και έχει καταδικαστεί, στις 21 Αυγούστου και στη συνέχεια θα εκδοθεί στην Ελλάδα, ενημέρωση η μητέρα του Βέρα Βίνικ το Sputnik.
«Θα απελευθερωθεί από τη φυλακή της Γαλλίας στις 20 Αυγούστου ή τις 21, του 2021, σε 1,5 μήνα. Έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα. Αλλά, θα σταλεί στην Ελλάδα» σημείωσε η κα Βίνικ.
Στα τέλη Ιουνίου, το Εφετείο του Παρισιού είχε αθωώσει τον Βίνικ για τις 19 από τις 20 κατηγορίες για τις οποίες είχε διωχθεί.
«Με την απόφαση του Εφετείου Παρισίων, το κατηγορητήριο κατάπεσε οριστικά, μετά από την πολύμηνη δικαστική μάχη που έδωσα για να λάμψει η αλήθεια και το δίκαιο. Ο Αλεξάντερ αθωώθηκε και σε δεύτερο βαθμό για τις 19 από τις 20 κατηγορίες, όπως είχε προτείνει πριν έναν μήνα ο Γενικός Εισαγγελέας, και παρέμεινε μόνο μία μικρή πλημμεληματική ποινή, με βάση την οποία πρέπει σύντομα να απελευθερωθεί» είχε πει, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η ίδια, κατήγγειλε πως η Ελλάδα «τον κράτησε παράνομα για 3 χρόνια, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, και στη συνέχεια τον παρέδωσε παράνομα στη Γαλλία, σαν να ήταν άψυχο αντικείμενο, υπόδικο για 20 κακουργήματα, με προσωπική παρέμβαση της Σακελλαροπούλου, που λίγες μέρες μετά έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας».

O Αλεξάντερ Βίνικ στον Άρειο Πάγο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.05.2021

Κόσμος

Κωνσταντοπούλου για υπόθεση Βίνικ: Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στο Παρίσι

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, πολλές κυβερνήσεις και κράτη ζήτησαν την έκδοση του Βίνικ από τη χώρα μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γαλλία: «Απ’ την αρχή ήταν εμφανές ότι ΗΠΑ και Γαλλία τον ήθελαν για την τεχνογνωσία του και οι κατηγορίες ήταν ο τρόπος για να τον “αποκτήσουν” ή να τον “απενεργοποιήσουν”».
Ο Βίνικ, να υπενθυμιστεί, συνελήφθη στη χώρας μας το 2017, ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, που τον κατηγορεί για ξέπλυμα τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας κρυπτονομίσματος.
Στις 23 Ιανουαρίου του 2020, ο Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία όπου και είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Ο ίδιος αρνείται σθεναρά την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται.
sputnik

.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube